Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. novembra 2017, 12:12
Čas čítania 0:00
Radka T.

Lidl vyhodil svojho dlhoročného zamestnanca. Do práce chodil príliš skoro

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Vyhodený manažér vraj nútil aj ostatných zamestnancov, aby chodievali do práce skôr.

Väčšina zamestnancov si u svojich nadriadených koleduje o problém, keď chodí do práce neskoro. Komu by však napadlo, že dôvodom výpovede môžu byť aj skoršie príchody do zamestnania? Práve to je prípad Jeana P., dnes už bývalého zamestnanca Lidla v Barcelone.

Bývalý manažér obľúbeného reťazca Jean P. pracoval pre miestny Lidl už 12 rokov, no teraz ho odtiaľ definitívne vyhodili. Muž totiž chodieval do práce až príliš skoro, a to aj viac ako hodinu pred začiatkom pracovnej doby. V práci bol už o piatej ráno. Počas tohto času obchod pripravoval na jeho otvorenie, robil objednávky, menil cenovky, prípadne dopĺňal pulty s tovarom.

Lidl vyhodil svojho dlhoročného zamestnanca. Do práce chodil príliš skoro
Zdroj: geograph.co.uk/David P Howard

Problém bol aj v tom, že svoj skorší príchod do práce si nezaznamenal do systému, čím porušil pravidlá spoločnosti aj zákaz nezaplatenia nadčasov. Lidl si totiž prísne stráži to, aby bola každá odpracovaná minúta zaplatená.

Vedenie si priskoré príchody Jeana skontrolovalo na záznamoch bezpečnostnej kamery, vďaka čomu zistilo, že každé ráno bol v pobočke supermarketu úplne sám desiatky minút. Údajne tiež nútil iných zamestnancov, aby chodievali do práce skôr, čo však odporuje zisteniam z kamerových záznamov a popiera to aj samotný vyhodený manažér.

Samozrejme, vyhodený a aj ohrdnutý zamestnanec to nenechal len tak a obrátil sa na súd, svojho bývalého zamestnávateľa žaluje„Je sankciovaný za to, že tvrdo pracoval - čo je niečo neobvyklé, a tiež za to, že sa snažil, aby obchod fungoval správne,“ uviedol jeho právnik Juan Guerra s dodatkom, že Jean P. bol vystavený tlaku na splnenie cieľov predaja a výkonnosti v programe reštrukturalizácie.

Domov
Zdieľať
Diskusia