Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. októbra 2017, 21:46
Čas čítania 0:00
Ľuboš Č.

Harlemský gangster „Bumpy“ Johnson ožíva v podaní oscarového Foresta Whitakera v prequelovom seriáli Amerického gangstra od tvorcu Narcos

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Na obzore sa práve objavil ďalší výnimočný seriál.

Scenárista a producent Chris Brancato, ktorý sa tučným písmom podpísal na úspechu Narcos, pracuje na vzniku nového seriálu. Plánovaný projekt ponesie názov The Godfather of Harlem a pôjde o prequel k úspešnej životopisnej snímke American Gangster. Film Ridleyho Scotta z roku 2007 si odniesol dve nominácie na Oscara. Hlavnú úlohu si v ňom zahrali Denzel Washingtom ako mafián Frank Lucas, ktorý do Spojených Štátov pašoval heroín z Vietnamu a Russell Crowe v roli pozorného detektíva Richieho Robertsa. Seriálový prequel však nebude zameraný na Franka Lucasa, ale na jeho mentora Ellswortha „Bumpyho“ Johnsona, ktorý bol známym harlemským gangsterom.

Johnson mal prsty takmer vo všetkom, čo sa v podsvetí Harlemu odohrávalo a počas života niekoľkokrát sedel za mrežami. Napriek kriminálnym aktivitám bol však v komunite mimoriadne populárny a podporoval Harlemskú renesanciu. Tvorca seriálu potvrdil, že The Godfather of Harlem sa bude odohrávať 5 rokov pred filmovými udalosťami American Gangster a nezobrazí iba kriminálne aktivity hlavnej postavy, ale tiež hnutie za občianske práva, ktoré bolo v 70. rokoch horúcou témou. Najlepšiu správu sme si nechali na koniec. Ellswortha „Bumpyho“ Johnsona totiž nestvárni nikto iný ako oscarový Forest Whitaker, ktorý v seriáli dostane množstvo priestoru na stvárnenie ďalšej komplexnej a nezabudnuteľnej postavy. Kedy sa The Godfather of Harlem dostane na televízne obrazovky zatiaľ nevieme, scenár už je ale údajne hotový, ďalšie novinky teda na seba nenechajú dlho čakať.

3

Domov
Zdieľať
Diskusia