12.10.2017 20:00

Život gayov na Slovensku - od pľuvancov bábk z okien, až po extrémistov

"Hej Buzerant!" Toto prekliaté zvolanie na moju osobu od páru chalanov počujem aj niekoľkokrát denne. Zamýšľaš sa práve, že prečo? Odpoveď je jednoduchá. Lebo sme iní.

Narúšame bežnú slovenskú predstavu, ktorá nám je vštepovaná od malička - nájsť si peknú ženu, postaviť dom, zasadiť strom a mať syna. PREBOHA ĽUDIA .. Žijeme v 21. storočí !

Poďme si ukázať moje bežné ráno. Všetko, najmä po hygienickej stránke, prebieha rovnako ako u ostatních jedincov mužského pohlavia. Vstaneš, pretrieš si znechutene ksicht, že je zase ráno. Potom sa naraňajkuješ, umyješ si zuby, rýchlo si oblečieš prvé veci, ktoré nájdeš v skriní a utekáš na autobus. Mňa však už čaká pred dverami nášho domu priateľ. Pozdraví ma objatím a letmým bozkom, ktorý sprevádzajú zvedavé pohľady susediek, ktoré nás už pravidelne stalkujú z okna. Dediny na Východze sú plné takýchto zvedavých dôchodkýň, ktoré pravidelne medzi sebou zdieľajú svoje pletky pred miestnými potravinami. Môj deň ďalej pokračuje v škole. Môj priateľ, Bohu vďaka, navštevuje inú školu ako ja.

Pri teplošoch, ako nás ľudia bez hanby prezývajú, je normálne, že majú viac kamarátiek ako kamarátov. Tie ma už čakajú v škole a väčšinou sa ma pýtajú, čo sme včera večer robili s priateľom. Samozrejme, že naše hrátky si nechávam pre seba a hovorím im len o večeri, prípadne nejakých výletoch, ktoré sme spoločne podnikli. Akonáhle však opustím priestory šatne, cítim (na nás) oči. Oči plné nenávisti a výsmechu. Každému sa v hlave premelie množstvo myšlienok ako by mi najradšej vynadali, čo to vyvádzam, keď sa smejem na pol školy z historiek mojej najlepšej kamarátky - tak trošku zlatokopky. Nie že by ma zaujímali názory iných, to nie. Ale každého zaujímam Ja. Ja a moje oblečenie, Ja a moje kamarátky, Ja a môj priateľ, Ja ako Gay. Nikoho nezaujíma čo všetko robím mimo školy. Každý len rieši, že som buzerant.

Zdroje fotiek: Pinterest

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
16
Poslať správu

Chceš vedieť, keď teplyslovak pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.