Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. októbra 2017, 16:50
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák Oskar Almássy

Svet Marvelu: Spider-Man je budúcnosťou MCU. Je jeho súčasťou aj Venom, čo znamenali potitulkové scény a čo môžeme čakať od pokračovaní?

FILMY A SERIÁLY MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Po dlhšej dobe tu máme ďalší diel Čriepkov z Marvelu. Tentokrát sa pozrieme na Spideyho a jeho zdieľané vesmíry medzi Marvelom a Sony.

Tento článok mal prísť asi o niečo skôr, že? Tak nejako sa mi do toho nechcelo, no keďže sa začína pracovať na ďalšom filmovom svete Spider-Mana od Sony (začne to Venomom a pokračovať to bude Silver & Black), bolo by vhodné povedať si čo a ako. 

Easter eggy a odkazy tentokrát úplne vynecháme a zameriame sa skôr na priame referencie a predobrazy toho, čo nás čaká. Isté je, že sa v MCU alebo v Sony Spider-Man Universe (nazval som to tak len ja, nech sa v tom lepšie orientujeme) v budúcnosti stretneme so Sinister Six, tímovkou záporákov, ktorí sa spojili, aby sa konečne nadobro zbavili Spider-Mana. V ich histórii sa v skupine objavili mnohí členovia, no ich základ vždy obmieňali Scorpion, Vulture, Shocker, Chameleon, Mysterio, Doctor Octopus, Electro, Hobgoblin a niekedy aj Venom. Scorpion nám už bol predstavený. Zahral si ho Michael Mando (Better Call Saul), Vulturea poznáme dobre, no a podľa všetkého sa nám predstaví Chameleon práve v Silver & Black, o tom však o pár riadkov nižšie. A keďže v MCU už máme aj Shockera a Venoma si zahrá Tom Hardy v sólovke už budúci rok, ostáva nám predstaviť Mysteria, "Doc Oc-a", Electra a Green Goblina/Hobgoblina. 

Svet Marvelu: Spider-Man je budúcnosťou MCU. Je jeho súčasťou aj Venom, čo znamenali potitulkové scény a čo môžeme čakať od pokračovaní?

Vzhľadom na vyjadrenia Kevina Feigeho a spol. o tom, že nechcú ukazovať znova tých istých záporákov, môžeme predpokladať, že Goblina a Electra tak skoro neuvidíme. A aj keď bol Doctor Octopus už použitý v geniálnej Raimiho dvojke s Tobeym, myslím, že ho Feige bude ešte chcieť prevetrať. Nakoniec, ide o skvelú postavu, ktorú si diváci zamilovali. Goblina však už máme dosť a scenár TASM 2 totálne zabil Electra. Vieme si teda celkom reálne predstaviť, že uvidíme sólovku Sinister Six, prípadne ich tím v niektorom z ďalších filmov, pokojne v Spider-Man 2 či 3. Samozrejme, tvorcovia nás ešte nejako prekvapia, a tak je to len predpoveď, no súčasťou tímu bude zrejme Scorpion, Vulture, Shocker, Venom, Chameleon a možno ďalší. Mysteria by som si skutočne dal v sólovke, rovnako ako Kravena. Nuž, musíme si počkať. Avšak, nie dlho, keďže čochvíľa tu máme Avengers 3 a 4, nehovoriac o pokračovaní Homecoming (2019). Dej sequelu sa má začať len pár minút po konci Avengers 4, takže v ňom uvidíme priame dôsledky veľkého konca a toho, čo to znamenalo pre MCU, keďže pôjde o prvú snímku 4. Fázy.

Spider-Man tu s nami teda ešte chvíľu pobudne. Avšak, ak sa niekedy Tom Holland rozhodne povesiť kostým na klinec alebo sa stane čokoľvek iného ukončujúce jeho účinkovanie v MCU, už tu máme aj náhradu. Je ňou Miles Morales, afroamerický chlapec, ktorého taktiež uhryzol pavúk (aj keď trochu iný) a Miles tak získal rovnaké schopnosti ako Peter. Jeho prítomnosť bola najprv naznačená vo filme skrz účasť Donalda Glovera v role Aarona Davisa, uja Milesa. Vo vystrihnutej scéne pritom stále prilepený o svoje auto volá Milesovi, že zmešká jeho narodeninovú oslavu. Koľko má teda v MCU Miles rokov? To záleží len od toho, kedy ho budú chcieť v Marvel Studios povolať do služby. 
Svet Marvelu: Spider-Man je budúcnosťou MCU. Je jeho súčasťou aj Venom, čo znamenali potitulkové scény a čo môžeme čakať od pokračovaní?


Čo sa týka Liz Allen, pravdepodobne sa s ňou ešte stretneme, aj keď pozornosť sa možno upriami na Zendayu a jej M. J. (stále nevieme, či ide o Mary Jane). Musíme však ešte spomenúť, že Liz mala pôvodne s Peterom vo filme viac interakcií a taktiež nejaké tie scény s bozkávaním, ktoré sa nakoniec vystrihli. Späť však k Zendayi a jej Michelle. Feige si stojí za svojím a tvrdí, že to nie je M. J. ako ju poznáme z komiksov, jej iniciály však jemne nabádajú k tomu, čo bude s jej postavou ďalej. 

A teraz už o sľúbených komiksových antihrdinkách Silver Sable a Black Cat, ktoré dostanú vlastný film s názvom Silver & Black. Nejaký ten čas vieme aj to, že po očakávanom Venomovi s Tomom Hardym pôjde o v poradí druhý spin-off zo Spider-Manovho rozšíreného sveta pod hlavičkou štúdia Sony. No a zatiaľ čo v súvislosti s Venomom sa objavila iba novinka ohľadom režisérovej inšpirácie Johnom Carpenterom, Davidom Cronenbergom a o preskúmavaní príbehovej dynamiky á la Dr. Jekyll/Mr. Hyde, o snímke Silver & Black toho vieme ďaleko viac.

Svet Marvelu: Spider-Man je budúcnosťou MCU. Je jeho súčasťou aj Venom, čo znamenali potitulkové scény a čo môžeme čakať od pokračovaní?
Zdroj: Marvel Comics

V prvom rade treba poznamenať, že v Sony plánujú svojim spin-off filmom nadeliť rôzne vysoké rozpočty a podľa toho ich aj natočiť v rôznych štýloch. Hororovejšieho Venoma tak vystriedajú postavy Silver Sable a Black Cat v akejsi buddy komiksovke, podobnej napríklad snímkam, ako Thelma & Louise či Midnight Run. Režisérka Gina Prince-Bythewood v nedávnom rozhovore prezradila, že chcela vyrozprávať príbeh dvoch zlomených žien, ktoré proti sebe bojujú, no ak chcú prežiť, budú sa navzájom potrebovať. Rozhodne to znie zaujímavo a budeme sa tešiť na výsledok.

Tomu by mali bezpochyby dopomôcť aj záporáci, ktorých budú musieť tieto dve kočky zastaviť. A že ich nebude práve málo, zistíte už o pár riadkov nižšie. Najnovšie informácie totiž uvádzajú, že šéfom zápornej bandy by mal byť Mendel Stromm. Tento genetik, vynálezca a bývalý kolega Normana Osborna sa na stránkach Spideyho komiksov objavil už v roku 1966 a vďaka svojim špecializáciám zo seba dokázal spraviť kyborga menom Gaunt. Navyše, jeho experimenty budú mať pravdepodobne vplyv aj na symkarianský ľud, z ktorého pochádza práve Silver Sable.

Zľava: Mendel Stromm/Gaunt, Scorpion a Tarantula

Svet Marvelu: Spider-Man je budúcnosťou MCU. Je jeho súčasťou aj Venom, čo znamenali potitulkové scény a čo môžeme čakať od pokračovaní?
Zdroj: Marvel Comics

Stromm však nebude na všetko úplne sám a údajne donúti k spolupráci aj ďalších záporákov. Okrem populárneho Scorpiona, ktorého sme mohli nedávno vidieť na konci sólovky Spider-Man: Homecoming, by sa mal objaviť aj Tarantula. Ten nosí červený kostým s čiernym pavúkom na hrudi a pre boj má k dispozícii napríklad jedovaté bodce pripevnené k topánkam. Obaja menovaní vraj dostanú od Stromma exoskelety, pripomínajúce ich komiksové zovňajšky. Ďalej sa k nim pridá Tombstone, teda albínsky černoch z Harlemu, ktorý disponuje telom tvrdým ako kameň a zarába si prostredníctvom stávok v ilegálnych zápasoch, no a spolu s ním aj Chameleon, úplne prvý Spider-Manov nepriateľ. Na stránkach komiksov síce ide o skúseného zlodeja a majstra prevlekov, v snímke Silver & Black by však mal zastávať skôr funkciu Strommovho informátora. Možno nás ale tvorcovia nakoniec prekvapia a uvidíme ho v plnej paráde.

Zľava: Chameleon a Tombstone

Svet Marvelu: Spider-Man je budúcnosťou MCU. Je jeho súčasťou aj Venom, čo znamenali potitulkové scény a čo môžeme čakať od pokračovaní?
Zdroj: Marvel Comics

Čo sa samotného obsadenia týka, žiadne oficiálne informácie, žiaľ, zatiaľ nemáme. Ak sa ale potvrdí, že herca Michaela Manda, ktorý stvárnil vyššie spomínaného Scorpiona/Maca Gargana v Spider-Man: Homecoming, uvidíme aj v komiksovke Silver & Black, definitívne by to znamenalo prepojenie medzi MCU a spin-offmi od Sony. Na bližšie odpovede si však budeme musieť ešte počkať. Ak vás antihrdinky Silver Sable a Black Cat zaujali a chceli by ste sa o ich pripravovanom filme dozvedieť všetko podstatné, vstúpte do tohto vlákna.

Domov
Zdieľať
Diskusia