Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. októbra 2017, 11:13
Čas čítania 0:00
Radka T.

Slovenka ovládla Londýn výrobou klobúkov. Všetky sa šijú ručne len kúsok od našich hraníc

MÓDA
Uložiť Uložené

Do klobúkov sa zamilovala, keď jej starý otec daroval jeden z 20. rokov minulého storočia.

Klobúky dokážu byť mimoriadne štýlové a vedia dotvoriť aj inak nudný outfit. Nosia sa v lete aj v zime, rozdiel potom spočíva hlavne v materiáloch. Klobúky obľubuje aj Slovenka Zuzana Smatanová, no teraz nemáme na mysli našu známu speváčku. Jej menovkyňa si hovorí Sju a žije v Londýne, pričom jej kariére dali ten správny smer práve klobúky.

Možno si sa už dávnejšie na REFRESHERI dočítal o tom, že BySju, čo je značka, pod ktorou Sju pôsobí, spojila sily aj s Life is Porno, výsledkom čoho bola kolekcia ručne vyrobených a maľovaných klobúkov, pričom jeden dostal aj will.i.am. No cesta k tomu, ako Sju vlastne začala so svojou značkou klobúkov, je mimoriadne zaujímavá.

 

A post shared by BYSJU (@bysju) on

Sju Smatanová žije a tvorí v Londýne, čo jej môžu mnohí len závidieť. Ku klobúkom sa však dostala vďaka svojmu starému otcovi, ten jej totiž raz podsunul klobúk ešte z 20. rokov minulého storočia. Tým sa nijak netají ani na svojej webovej stránke. Klobúky si dokonca necháva vyrábať v továrni na Morave, presne tej istej, kde vznikol úplne prvý klobúk, ktorý jej starý otec daroval.

„Výroba našich klobúkov na Morave je neoddeliteľnou súčasťou nášho podnikania a hlavným dôvodom nie je len nostalgia,“ hovorí Sju. Dôležitým faktorom je totiž aj to, že táto továreň má viac ako 200-ročnú skúsenosť a zaraďuje sa k európskym lídrom z hľadiska výroby týchto pokrývok hlavy.

 

A post shared by BYSJU (@bysju) on

Pri týchto klobúkoch si môže byť každý viac ako istý tým, že ide o ozajstnú kvalitu, žiadnu rýchlu a masovú produkciu. Veď len výroba jedného klobúka sa skladá zo 150 krokov, pričom základom sú organické materiály od miestnych zdrojov a ručná poctivá výroba pomocou tradičných techník. Výsledkom je kvalitný a štýlový klobúk, v ktorom cítiť poctivú remeselnú výrobu. A keďže v súčasnosti sa mnoho ľudí odkláňa od masy a prahne po originálnosti a kvalite, dalo sa čakať, že tieto klobúky si vyslúžia obrovskú pozornosť a bude o ne záujem.

 

A post shared by BYSJU (@bysju) on

 

A post shared by BYSJU (@bysju) on

 

A post shared by BYSJU (@bysju) on

Domov
Zdieľať
Diskusia