Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. októbra 2017, 17:43
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Ak neustále pozeráš do svojho mobilu, používaš ho úplne zle, tvrdí tvorca iPhonu

ZAUJÍMAVOSTI IPHONE
Uložiť Uložené

Jony Ive prezradil zopár zaujímavostí zo zákulisia.

Jeden z tvorcov iPhonu počas vzácneho verejného vystúpenia prezradil zopár zaujímavostí o tom, ako vznikal už dnes legendárny smartfón. Na podujatí amerického magazínu The New Yorker sa vyjadril, že pri vymýšľaní iPhonu sa na samotné zariadenie pozeral ako na každý iný nástroj, ktorý by nám vedel zjednodušiť každodenný život. Na druhej strane, rovno pridal aj slová o tom, že ako pri každom nástroji, ak ho človek využíva v rozumnej miere, potom je mu prospešný, ale ak ho používa príliš často a nepretržite, to už Ive nepovažuje za zdravé používanie. Ak teda svoj smartfón používaš neustále a nevieš ho odlepiť od tváre, potom by si mal Iveho radšej počúvnuť.

Editor magazínu David Remnick potom chcel z dizajnéra Apple dostať viac informácií o zákulisí tvorby prvého iPhonu. Ive po otázke priznal, že smartfón vytváral z viacerých dôvodov a jedným z nich bola aj obrovská nenávisť ku mobilným telefónom vtedajšej doby. Vtedajšie mobily popísal ako zariadenia ničiace duše ľudí a všetko zaklincoval odpoveďou na otázku o tom, čo všetko ešte v živote nenávidí. Ive suverénne odpovedal, že v skutočnosti nenávidí väčšinu vecí na svete. Našťastie, všetko to zachránil myšlienkami o Apple Watch, ktoré nadizajnoval práve kvôli tomu, aby ľudia mali notifikácie k dispozícii priamo na ruke a nemuseli toľko používať svoje smartfóny.

 

Ak neustále pozeráš do svojho mobilu, používaš ho úplne zle, tvrdí tvorca iPhonu
Zdroj: janeb213
Domov
Zdieľať
Diskusia