Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. októbra 2017, 18:43
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Dokázala staršia generácia Slovákov vysvetliť, čo znamená reselling, update alebo Instagram? (Video)

REFRESHER INSTAGRAM
Uložiť Uložené

Tentokrát sme v uliciach hlavného mesta zisťovali, či generácia našich rodičov a starých rodičov pozná slovník mladých.

Jedno z našich prvých videí vôbec, ktoré sme v uliciach hlavného mesta vytvorili, bola Vojna slov. V rámci nej sme zisťovali, či dokáže mladšia generácia vysvetliť zopár nami vybraných archaizmov, resp zastaralých slov a naopak, ako dobre sa starší orientujú v slovníku tínedžerov. Keďže sa video tešilo veľkému úspechu, rozhodli sme sa koncept napodobniť ešte raz, avšak tentokrát v trochu inom šate. Barborku vystriedal moderátor Šajmo a na základe posledných výsledkov sme v tomto prípade zamerali len na staršiu generáciu, ktorá dopadla v súťaži o niečo horšie.

V centre Bratislavy sme teda náhodným výberom oslovili zopár ľudí, ktorých úlohou bolo vysvetliť slová reselling, Instagram a update. Výsledkami sme boli milo prekvapení, keďže sa naši respondenti pokúšali k odpovediam dopátrať racionálnym spôsobom a viackrát sa to aj podarilo. V závere sa dokonca karta nečakane obrátila a do úlohy odpovedajúceho sa dostal Šajmo. A ako to celé dopadlo, sa už dozvieš v samotnom videu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia