Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. októbra 2017, 12:43
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Gordon Ramsay prezradil, že od neho zákazníci chceli už aj kokaín priamo na dezertoch. Drogoví labužníci drahé reštaurácie vyhľadávajú

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Kuchár má s drogami bohaté skúsenosti.

Šéfkuchár Gordon Ramsay v posledných mesiacoch natočil dokumentárny film o tom, ako v odľahlých oblastiach Južnej Ameriky prebieha výroba jednej z najnebezpečnejších drog na svete. Aj keď Gordon nie je na narkotiká a užívanie drog žiadny expert, ako sa sám priznáva v najnovšom propagačnom videu, ale v minulosti sa s kokaínom viackrát stretol. Ešte v roku 2003 na užívanie kokaínu doplatil jeho kamarát David Dempsey, ktorého smrť spôsobila negatívna reakcia na jeho užitie, ale ako šéfkuchár mal vo svojich rukách kokaín pravidelne.

Nielenže mu bol naservírovaný, ale ľudia mu ho aj pravidelne nenápadne odovzdávali pri podávaní rúk. Najčastejšou žiadosťou bolo to, aby Gordon nahradil rôzne posýpky svojich dezertov, takže namiesto práškového cukru odchádzal do kuchyne s kokaínom. Kokaín od neho chceli zakomponovať aj do polevy, ale jeho kulinárske schopnosti sú oproti tomu, čoho svedkom sa stal v Kolumbii, na veľmi nízkej úrovni. Vo videu sa prechádza hustou džungľou, aby navštívil muža vyrábajúceho kokaín z listov koky. Proces prebieha vo veľmi pochybných podmienkach, pretože na výrobu drogy sú používané nebezpečné chemikálie. Motivácia za kuchárovým dokumentom je pritom šľachetná, pretože aj vďaka filmu by chcel ľuďom reálnejšie ukázať smrteľný dopad, ktorý na spoločnosti zanecháva.


Domov
Zdieľať
Diskusia