Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
6. októbra 2017, 16:26
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Ronaldo sa vzdal vzácnej trofeje pre najlepšieho futbalistu. Zlatú loptu predal za 600 000 € a peniaze venoval charite

ŠPORT CRISTIANO RONALDO FUTBAL REAL MADRID ZLATÁ LOPTA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Cristiano mal pre charitu vždy plné priehrštia.

Hviezda Realu Madrid bola pred niekoľkými rokmi označená za atléta, ktorý podporuje charity najväčšmi zo všetkých ostatných. A Cristiano Ronaldo vo svojej šľachetnej činnosti pokračuje aj naďalej a tentokrát venuje 530 000 libier (približne 600 000 eur) známej zbierke Make-A-Wish Foundation venujúcej sa plneniu detských snov malých chlapcov a dievčat trpiacich nevyliečiteľnými alebo život ohrozujúcimi chorobami.

Štvornásobný držiteľ Zlatej lopty Ballon d'Or za najlepšieho futbalistu roka sa jednej zo svojich trofejí vzdáva. Druhú v poradí, tú z roku 2013, totiž kúpil najbohatší muž Izraelu, miliardár Idan Ofer, ktorý za ňu ponúkol spomínanú sumu. Ronaldo pritom zrejme spravil celý čin len spontánne a to na londýnskom charitatívnom veľtrhu počas uplynulého víkendu. Snáď najštedrejší futbalista má pritom za sebou už poriadne dlhú históriu plnú finančných darov. Napríklad, v roku 2012 venoval 1,5 milióna eur na založenie škôl v pásme Gaza. Roky bojuje proti detskej obezite či hladomoru.

Ronaldo sa vzdal vzácnej trofeje pre najlepšieho futbalistu. Zlatú loptu predal za 600 000 € a peniaze venoval charite
Zdroj: zimbio | wikimedia
Domov
Zdieľať
Diskusia