Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. októbra 2017, 18:40
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Keď bude iPhone X hit, Samsung zarobí poriadnu kôpku peňazí. Gigant stojí nielen za novým OLED displejom

TECH APPLE SAMSUNG
Uložiť Uložené

Na verejnosti nepriatelia, v zákulisí obchodníci.

Spolupráca medzi dlhoročnými rivalmi vo výrobe spotrebnej elektroniky, medzi spoločnosťou Samsung a Apple, nie je žiadnym veľkým tajomstvom. Vie sa o nej už pomerne dlho. Juhokórejský gigant však vďaka nej môže po spustení predaja najdrahšieho iPhonu v histórii rozprávkovo zarobiť. 

Samsung stál, stojí a ešte aj bude stáť za výrobou niektorých kľúčových súčiastok pre iOS smartfón. OLED displeje vrátane pamäťových čipov v netrpezlivo očakávanom iPhone X totiž vyjdu práve z jeho fabrík, preto má nábeh na poriadny úspech. Z každého jedného predaného kusu nadobudne približne 110 dolárov, takže ak sa z neho stane hit, o čom niet pochýb, hovoríme tu o poriadne obrovskej sume.

Z výroby súčiastok pre horúcu novinku z dielne Applu vraj zarobí ešte viac, ako z tých, ktoré vyrába pre svoju súčasnú vlajkovú loď Galaxy S8, píše renomovaný spravodajský web The Wall Streej Journal. Po 20 mesiacoch od spustenia predaja spomínaného iPhonu by mal tento rozdiel v zisku vystreliť až na hodnotu 4 miliárd amerických dolárov.

Domov
Zdieľať
Diskusia