Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. októbra 2017, 18:13
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Karoq Sportline príde už budúci rok. Šéf vývoja Škody však naznačil aj verziu RS s dvoma motormi

TECH ŠKODA
Uložiť Uložené

Bude Karoq RS prvým sériovým hybridom?

Aj napriek tomu, že Škoda svoj nový Karoq predstavila už dávnejšie, stále by ste ho na cestách hľadali ťažko. Jeho predaj síce spustený už bol, prvé kusy sa však k zákazníkom dostanú až v priebehu nasledujúcich týždňov. To však neznamená, že česká automobilka nepracuje na ďalších verziách, nakoľko na povrch sa dostali vskutku zaujímavé informácie priamo z vedenia. Christian Strube, teda šéf vývoja Škody, sa nechal počuť, že by bol rád, keby sa mu podarilo presadiť športový variant Karoq RS, nakoľko v ňom vidí veľký potenciál. Ba čo viac, Karoq RS mu dáva ešte väčší význam ako väčší Kodiaq RS, o ktorého budúci príchod sa významnou mierou postaral práve on. Ako uviedol, Karoq s kompaktnejšími tvarmi a rozmermi vie ponúknuť lepšie a agilnejšie jazdné vlastnosti, je teda viac než pravdepodobné, že Karoq RS naozaj príde.

Niektoré médiá už príchod tohto variantu otvorene potvrdili, ostatne, po vyjadreniach Christiana Strubeho sa tomu nemožno čudovať, nehovoriac o tom, že Seat rovnako potvrdil príchod Atecy Cupra. Ešte zaujímavejšia je však ďalšia informácia. Strube nepriamo naznačil, že Karoq RS môže byť prvou sériovou škodovkou s elektromotorom. Samozrejme, v tomto prípade by nešlo o elektromobil, ale hybrid. Na rozdiel od Seatu Ateca Cupra s 2-litrovým TSI a výkonom okolo 300 koní, tak môže nastať situácia, že Karoq RS dostane tento agregát naladený na približne 200 koní a o zvyšok sa postará elektromotor. Pochoiteľne, bližšie informácie zatiaľ nie sú vôbec známe, vylúčiť sa však nedá, že elektromotoru bude sekundovať menší motor. Tak či onak, Karoq RS je viac-menej istá vec, to, či naozaj dostane dva motory, uvidíme časom. Príchod verzie RS je očakávaný približne v roku 2019, no a vieme už aj to, že už budúci rok príde vyhotovenie Sportline.

Domov
Zdieľať
Diskusia