Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. októbra 2017, 18:11
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Koniec idealizovaným ženám? Francúzsko rázne zakročí proti retušovaniu, normou sa má stať prirodzená krása

ZAUJÍMAVOSTI FRANCÚZSKO
Uložiť Uložené

Upravenú ženu na obálke časopisu teraz ľahko rozoznáš od tej skutočnej.

Určite ti je jasné, že modelky, ktoré ťa pozorujú z bilbordov či časopisov, v skutočnosti nevyzerajú tak dokonalo, ako je tomu na obrázku. Niet pochýb o tom, že drvivá väčšina z nich býva upravovaná v šikovných grafických programoch, čo vzbudzuje poriadne veľké množstvo kontroverzie. Diskusia o tom, že sa takýmto spôsobom pohŕda obyčajnou a prirodzenou ženskou krásou a miesto toho sa uprednostňuje umelá upravenosť, je ti nepochybne známa.

Koniec idealizovaným ženám? Francúzsko rázne zakročí proti retušovaniu, normou sa má stať prirodzená krása
Zdroj: Creative Labs Studio

A práve kvôli tým dokonalým ženám má mnoho iných žien komplexy. Snaha dosiahnuť neodolateľnú a perfektnú figúru len málokedy skončí postavou podobnou tej na obálke časopisu, no Francúzsko sa voči týmto grafickým podvodom rozhodlo rázne zakročiť.


Každá fotografia, na ktorej sa akýmkoľvek spôsobom zmení telo ženy, bude musieť byť označená výrazným nápisom hlásajúcim, že ide o retušovanú fotku. Aj najmenšia úprava, vrátane len malej zmeny farieb, tak bude hneď zrejmá. Na Slovensku sú síce čísla nižšie, vo Francúzsku však retuš žien predstavuje naozaj veľký sociálny problém. Vyše pol milióna tínedžerov trpí poruchami potravy kvôli túžbe vyzerať ako ich vysnené idoly na fotkách, pritom ak by svoju milovanú hviezdu stretli v reálnom živote, často by si ju ani nevšimli.

Domov
Zdieľať
Diskusia