Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. septembra 2017, 21:21
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Aj koňom môžu narásť fúzy. Prekvapujúce chlpaté zistenie ti rozhodne rozveselí deň

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Všetko vzniklo z jedného plemena, no so správnymi génmi si môže nechať narásť majestátne fúzy každý kôň.

Nemajú ich len ľudia. Mal si poňatia o tom, že aj niektoré kone si môžu nechať narásť fúzy? Jedno z najpopulárnejších konských plemien s ochlpeným okolím tlamy je napríklad slávne Gypsy Vanner, obľúbené kvôli ich elegantnej hrive či srsti a predovšetkým majestátnemu postoju. Plemeno bolo prvýkrát zaznamenané na Britských ostrovoch a udomácnené začalo byť približne okolo roku 1850. Jeho pôvod však nie je úplne jasný a spája sa s kočovýnmi kmeňmi Rumunov či Írov.

Ak však má tie správne gény, fúzy môžu narásť každému koňovi. Dnes už ide o prirodzenú vec, no ľudia na internete si nie sú úplne istí tým, či sa to koňovi hodí a ide o roztomilý, aj keď nezvyčajný, doplnok alebo je to neprirodzená nechutnosť, ktorej by sa mal radšej každý kôň vyhnúť, pretože len škodí jeho kráse. Niet však pochýb, že ochlpenie na konskej tlame vyzerá naozaj pozoruhodne a úsmevne, aj keď by sa tam podľa niektorých ľudí rozhodne nemalo nachádzať. Fúzy na koňovi totiž žiadne praktické využitie nemajú.

Domov
Zdieľať
Diskusia