Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. septembra 2017, 16:02
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Chcete nazrieť do zákulisia natáčania najväčších hitov slávneho Stevena Spielberga? Dokument z dielne HBO vám to umožní

FILMY A SERIÁLY STEVEN SPIELBERG
Uložiť Uložené

V dokumentárnej snímke s názvom Spielberg sa pochopiteľne pozrieme okrem famózneho režiséra aj na mnohých populárnych hercov z jeho filmov.

Nevieme ako vás, ale našu redakciu trailer k dokumentu Spielberg jednoznačne nalákal. Kto by sa predsa len nechcel pozrieť na natáčanie takých klasík, akými sú Čeluste, Indiana Jones, E.T. Mimozemštan a mnohé ďalšie. O réžiu tohto klenotmi nabitého dokumentu sa postarala oceňovaná dokumentaristka Susan Lacy (American Masters), ktorá si už vo svojej oblasti vyslúžila zopár cien. Premiéra je naplánovaná na 7. októbra (říjen) 2017, a to exkluzívne iba na HBO. Projekt HBO skúma režisérovu tvorbu v hlbšom zmysle a odhaľuje nám, ako pretváral nadobudnuté skúsenosti v realitu a ako sa postupne počas jeho takmer 50-ročnej kariéry zmenila Spielbergova práca.

Susan Lacy pri tvorbe čerpala z takmer 30 hodín exkluzívnych rozhovorov so samotným velikánom, ktorý v nich odhaľuje svoju celoživotnú posadnutosť kinematografiou. V dokumentárnej snímke sa ale pozrieme aj na jeho osobné a profesionálne vzťahy, ktoré postupom času zveľaďoval. Určite nás teda čaká množstvo doteraz nepoznaných zaujímavostí z Hollywoodu. Taktiež uvidíme pozoruhodné rozhovory s viac ako 80 osobnosťami z branže (od hereckých celebrít, režisérov až po producentov), ako napríklad J.J. Abrams, Christian Bale, Francis Ford Coppola, Daniel Craig, Leonardo DiCaprio, Harrison Ford, David Geffen, Tom Hanks, Dustin Hoffman, George Lucas, Liam Neeson, Martin Scorsese, Oprah Winfrey a Robert Zemeckis. Ruku hore, kto už sa teší?

Domov
Zdieľať
Diskusia