Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. septembra 2017, 9:58
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Apple roztrhalo konkurenciu na kusy. Zadné foťáky nového iPhonu 8 a 8 Plus sú úplná špička

TECH APPLE
Uložiť Uložené

Tak toto čakal asi len málokto.

Kalifornskému gigantovi sa podaril kúsok, ktorý ho teraz dostane na titulné stránky mnohých popredných tech webov z celého sveta. Nová generácia iOS smartfónu obstála v rukách špičkových odborníkov na fotografovanie tak dobre, že ju nedokázal poraziť ani jeden testovaný high-end smartfón s Androidom. Poďme však na detaily.

iPhone 8 nadobudol v čerstvo zrealizovanom teste webu DxOMark 92 bodov, čo je presne o 2 body viac, ako hodnotenie, ktorým po aktualizácii prestížneho rebríčka disponuje jeho nedávny kráľ HTC U11 spolu s kúskom Google Pixel. Medzi hlavnými prednosťami hlavného fotoaparátu figurujú bohaté detaily, badateľne nižší šum a aj k realite blízke farby. Za pochvalu dokonca stojí aj vylepšená funkcionalita HDR, najmä, keď ju porovnávame s minuloročnou sedmičkou.

To najzaujímavejšie ale príde, až keď sa dozviete počet bodov, aké odborníci pridelili jeho rozmernejšiemu a tiež lepšie vybavenému súrodencovi. 

 

iPhone 8 Plus má na krku až dychberúrich 94 bodov. Presne tak, čítate správne, hovoríme tu až o 94 bodoch. 2 body navyše si vyslúžil vďaka prítomnosti dvojitého fotoaparátu, ktorým vie záber obohatiť o špičkovo vyzerajúci bokeh (rozmazané pozadie za objektom) efekt, pričom mu asistuje takzvané strojové učenie, čiže jednoduchšia forma umelej inteligencie.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Treba podotknúť, že hodnotiaci systém DxOMark nedávno prešiel dôležitými zmenami. A kvôli tomu museli aktualizovať celý rebríček smartfónov s najlepšími fotoaparátmi. Preto v ňom zatiaľ nenájdeme kúsok, ako je Galaxy S8 s pôvodnými 88 bodmi, ktoré by mali po novom zostať viac-menej bez zmeny (HTC U11 predtým dostal 90 bodov).

Rebríčku ale chýba aj phablet Galaxy Note8. Nepredpokladá sa však, že v očakávanom teste získa viac ako veľká osmička.

Domov
Zdieľať
Diskusia