Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. septembra 2017, 12:02
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Na bratislavský miestny úrad prepašovali skryté kamery. Keď na návštevníkov začala pani so znakovou rečou, vzniklo mnoho vtipných situácií

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Miestny úrad v Dúbravke sa stal dejiskom sociálneho experimentu.

Behať po úradoch je pre väčšinu Slovákov katastrofálnym zážitkom. Všetko je nesmierne chaotické a ani cez snahu prívetivých zamestnancov nám často nie je všetko jasné. Či už ide o katastrálny úrad, daňový alebo iný, každý chce nejaké iné papiere a vo všetkom býva zvyčajne chaos. Nedorozumenia na úrade však nemusia plynúť len z toho, že nevieme, čo po nás vlastne štát, kraj či obec chcú. Ako by si napríklad reagoval, ak by ťa pani za prepážkou privítala znakovou rečou?

To sa snaží zachytiť virálne video od jedného zo slovenských telekomunikačných operátorov. Vďaka nemu máme pomerne dobrý obraz o tom, že znakovú reč ovláda len veľmi malé minimum ľudí, pretože žiaden s návštevníkov miestneho úradu v bratislavskej Dúbravke nebol schopný odpovedať pani na jej gestikuláciu. Všetko totiž sledovala skrytá kamera a operátor síce na sociálnej sieti priznáva, že návštevníci inštitúcie sú len komparzisti, sľubuje však, že netušili, čo ich čaká a zo znakovej reči boli prekvapení rovnako, ako by boli aj reálni ľudia. Kampaň je teda podľa ich slov stopercentne pravdovravná a herci boli použití len kvôli zákonu. Poznáš znakovú reč alebo niekoho, kto by ti pomohol dorozumieť sa v takomto prípade?

Domov
Zdieľať
Diskusia