Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. septembra 2017, 16:49
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Ruskí rybári chytili obrovskú a vzácnu 1000-kilogramovú rybu. Nakŕmili ňou medvede namiesto toho, aby ju zachránili

ZAUJÍMAVOSTI RUSKO
Uložiť Uložené

Úlovok sa na internete stretol s vlnou negatívnych reakcií.

Partia ruských rybárov z ostrova Sachalin chytila úlovok, o akom nikdy nesnívali, aby sa potom zachovali tradične ľudsky a namiesto správnej veci ju hodili na smetisko. Rybári vytiahli z oceánu obrovského mesačníka svietivého, aj keď ich to stálo veľa síl, pretože ryba vážila viac ako 1100 kilogramov. Ryba sa kvôli svojej veľkosti zasekla v rybárskej sieti a posádka lode sa ju rozhodla prepraviť na pobrežie, čo sa im nepodarilo. Živočích mal zomrieť ešte cestou do prístavu a po jeho premiestnení na pevninu ho rybári na chvíľu vystavili, aby sa mohli úlovkom prísť pokochať miestni obyvatelia. Ppotom im ani nenapadlo, že mimoriadne výnimočná ryba by mohla poslúžiť v múzeu či vedeckej organizácii, a tak mesačníka jednoducho previezli na miestne smetisko, kde ľudia často nechávajú jedlo medveďom, ktorí si tam vždy nájdu pokrm.

Predaj a konzumácia mesačníkov je síce v Európskej únii zakázaná, pretože ich mäso obsahuje aj nebezpečné látky, ale v mnohých destináciách ako Japonsko patria medzi miestne delikatesy. Po zverejnení fotografií obrovského živočícha na sociálnych sieťach sa v komentároch rozpútala vlna negatívnych reakcií na to, ako s rybou rybári zaobchádzali a ľudia kritizovali najmä to, že rybárom ani nenapadlo živočíchovi pomôcť či ho oslobodiť, ale rovno si to s ním namierili na pobrežie napriek nízkej šanci na prežitie. O nasledovnom konaní a vyhodení tela na smetisko ani nehovoriac.     


Domov
Zdieľať
Diskusia