Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. septembra 2017, 13:16
Čas čítania 0:00
Ľuboš Č.

Zemetrasenie vo svete Star Wars! Epizóda IX mení režiséra, scenár a posúva dátum premiéry

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Natáčanie začína už začiatkom budúceho roka, verme teda, že žiadne ďalšie prekvapenia už na projekt nečakajú.

Deviata epizóda Star Wars ságy v posledných dňoch prešla turbulentným obdobím a Lucasfilm sa postaral o prekvapivé zmeny. O tom, že na režisérske kreslo sa vracia J.J. Abrams a pri kormidle nahradí Colina Trevorrowa, už možno viete. Oficiálnym dôvodom odchodu Trevorrowa síce boli rozdielne vízie, bol by v tom však čert, keby pri rozhodovaní nezavážilo komerčné fiasko jeho posledného filmu The Book of Henry. Disney teda potvrdilo pochybnosti s predchádzajúcim výberom režiséra a s miliardovou značkou sa teraz rozhodlo ísť na istotu angažovaním J.J. Abramsa. Ten novú trilógiu odštartoval s The Force Awakens a dostáva tak jedinečnú šancu ukončiť legendárnu Skywalkerovskú ságu podľa vlastných predstáv.

Asistovať mu pri tom bude oscarový scenárista Chris Terrio (Argo, Justice Leage), ktorý pomôže pri nevyhnutných zmenách v scenári. Celkovo príbeh Epizódy IX postihne už štvrté veľké prepisovanie, čo fanúšikov svetelných mečov určite neteší. Ešte menej ich však poteší skutočnosť, že režisérske zmeny sa podpísali aj na posunutí dátumu premiéry. Pôvodne plánovaný 24. máj (květen) 2019 je minulosťou a posledný diel trilógie v kinách uvidíme s viac než polročným oneskorením, konkrétne 20. decembra (prosinec) 2019. Epizóda IX sa tak dostane do priamej konfrontácie so silnou značkou DC, ktorý na rovnaký čas plánuje premiéru Wonder Woman 2.

Zemetrasenie vo svete Star Wars! Epizóda IX mení režiséra, scenár a posúva dátum premiéry
Zdroj: Walt Disney Pictures
Domov
Zdieľať
Diskusia