Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. septembra 2017, 10:52
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Množstvo zubov a podlhovasté telo. Po hurikáne sa na pláži v Texase objavilo vyplavené telo zvláštneho živočícha

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Hurikán Harvey zrejme mŕtvemu zvieraťu veľmi nepomohol.

Americký štát Texas si hurikánom Harvey prešiel ešte skôr, ako Karibik a Florida zažili silu hurikánu Irma, a po týždni od zverejnenia fotografií na Twitteri sa svet začal zaoberať otázkou, čo more po hurikáne vyplavilo na pláži v Texase. Preeti Desai sa prechádzala po pláži, aby zdokumentovala rozsah škôd, ktoré Harvey napáchal, keď v diaľke zazrela predmet pripomínajúci mŕtveho živočícha. Po priblížení sa jej odhad potvrdil, ale pri pohľade na zviera s podlhovastým telom a množstvom zubov jej nebolo okamžite jasné, na čo sa to vlastne pozerá. Zviera preto nafotila z viacerých uhlov a fotografie následne nahrala na svoj Twitter, kde oslovila biológov a zoológov, aby jej trochu s identifikovaním živočícha pomohli. Vedela, že na sociálnych sieťach a najmä na Twitteri trávi svoj čas množstvo špičkových vedcov a vďaka predpokladu našla aj najpravdepodobnejšiu odpoveď na svoju otázku.

Väčšina odborníkov sa zhodla na tom, že hurikán na pláž vyplavil mŕtveho telo špecifického zubatého úhora s latinským názvom aplatophis chauliodus. Zviera v Spojených štátoch amerických často nazývajú „tusky“ a najčastejšie by si ho mohol objaviť v hĺbkach od 30 do 90 metrov v západných častiach Atlantického oceánu, medzi ktoré samozrejme patrí aj Mexický záliv, odkiaľ sa zviera vyplavilo. Zviera preto nie je nebezpečné a aj keď Preeti pristupovala k jeho mŕtvemu telu s obozretnosťou, nechala ho na pláži so slovami, aby sa oň postarala príroda.


Domov
Zdieľať
Diskusia