Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. septembra 2017, 13:19
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Ľudia narodení v septembri zarábajú viac a sú úspešnejší v živote

ZAUJÍMAVOSTI VEK
Uložiť Uložené

Prekvapujúca štúdia ospevuje ľudí narodených v deviatom mesiaci roku.

V septembri sa narodila celá jedna dvanástina našej populácie. Pre mnohých ľudí tento mesiac znamená začiatok desaťmesačného pekla s menom školský rok, pre iných zasa smutný koniec leta a začiatok čoraz kratších dní. Deviaty mesiac roka naozaj nepatrí medzi tie najobľúbenejšie, no zdá sa, že aj on má svoje výhody, a to najmä práve pre ľudí, ktorí sa v septembri narodili.

Podľa vedcov z University of Toronto, University of Florida a Northwestern University v Illinois má september jednu veľkú výhodu. Ak sa počas neho narodíš, štatisticky máš omnoho väčšiu šancu byť vyspelejší, čo sa neskôr pretaví aj do kvality zamestnania či, pochopiteľne, výšky platu. V štúdii, na ktorej spolu kolaborovali tri veľké univerzity, predstavovali úlohu subjektov študenti zo štátnych škôl po celej Floride. Okrem lepšieho umiestnenia na trhu práce však boli ľudia narodení v septembri menej posielaní do väzenia, cítili sa sebavedomejšie a v porovnaní s ostatnými mesiacmi v roku omnoho viac z nich navštevuje vysoké školy.

Odporúčané
V akom veku sme vnímaní opačným pohlavím za najviac sexuálne príťažlivých? V akom veku sme vnímaní opačným pohlavím za najviac sexuálne príťažlivých? 13. apríla 2019, 10:39

Nie je presne jasné, v čom je september taký fantastický, no je tu jeden zjavný dôvod, a to je práve väčšinou neobľúbený začiatok školského roka. Ak si narodený v auguste, je pravdepodobné, že si bol (alebo stále si) najmladší v triede a vek ostatných študentov si dorovnával až počas letných prázdnin, pričom mnohí z nich mali pred tebou niekoľkomesačný náskok. Septembrové deti veľakrát patria medzi najstarších študentov, čo inými slovami znamená, že nabrali viacero skúseností než ostatok triedy.

Viac skúseností znamená viac kritického uvažovania, posudzovania a odhadovania. Školu začnú tak navštevovať až v neskoršom veku ako študenti narodení v iných mesiacoch, informácie lepšie chápu, zaraďujú a majú lepší prehľad. Všetko sa to pritom tiahne až na vysokú, ak si teda osobou narodenou v septembri, už tušíš, prečo máš nad ostatnými navrch.

Domov
Zdieľať
Diskusia