Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. septembra 2017, 11:34
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

iPhone 8, Apple Watch 3 a Apple TV so 4K aj HDR. Toto sú ďalšie novinky z dielne kalifornského giganta

TECH APPLE
Uložiť Uložené

iPhone X ani zďaleka nie je všetko.

Deň D nám nepriniesol iba ultimátny iOS smartfón s obrovským AMOLED displejom cez takmer celú prednú stranu konštrukcie. Realitou sa okrem neho stal aj iPhone 8, jeho väčší a lepší iPhone 8 Plus, nové Apple Watch tretej generácie s elektronickou SIM kartou a tiež vylepšená krabička Apple TV, ktorej po novom pribudla podpora pre 4K rozlíšenie a čoraz populárnejšie HDR.

Poďme však postupne. 

iPhone 8 a 8 Plus

iPhone 8, Apple Watch 3 a Apple TV so 4K aj HDR. Toto sú ďalšie novinky z dielne kalifornského giganta
Zdroj: Apple

V Apple preskočili medzigeneráciu "s" a obe novinky poháňané operačným systémom iOS pomenovali ako osmičku. Čo však medzigeneračné zmeny? Tentokrát nejde o revolúciu, ale iba o bežnú evolúciu.

Oba kúsky prídu na pulty v konštrukcii s certifikáciou IP68 (predtým išlo o IP67), aká má veľa spoločného s predchádzajúcou generáciou, takže veľa vizuálnych zmien nečakajte. Unibody telo z hliníku nahradila kombinácia dvoch kusov odolných skiel a kovového rámika, pričom zo zadnej strany zmizli kontroverzné plastové pásiky.

Fyzické Home tlačidlo zostalo na svojom mieste, rámiky okolo displeja sú taktiež bez zmeny a to isté možno povedať o väčšine technických špecifikácií. Malej verzii pribudla optická stabilizácia obrazu a displej dostal v oboch prípadoch funkcionalitu True-tone, vďaka ktorej zabezpečí presnejšie zobrazovanie farieb. O výkon sa zase postará nový čipset A11 Bionic.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Vo výbave iPhonu 8 nechýba ani podpora pre rýchle aj bezdrôtové nabíjanie batérie. Apple svojmu systému hovorí AirPower a ide o kus technológie s podporou pre zaužívaný štandard Qi

Dostupnosť: na Slovensku od 29. septembra

Cena: od 799 a 909 eur

Apple Watch 3

iPhone 8, Apple Watch 3 a Apple TV so 4K aj HDR. Toto sú ďalšie novinky z dielne kalifornského giganta
Zdroj: Apple

Ako je možné vidieť, dizajn zostal viac-menej ten istý, no pribudla jedna dôležitá a zároveň i celkom užitočná vec - vlastná LTE konektivita.

Žiadanú funkcionalitu zabezpečuje prítomnosť takzvanej eSIM (elektronickej SIM) karty, prostredníctvom ktorej nadobudla nová generácia hodiniek z dielne kalifornského giganta sebestačnosť. To znamená, že cez Apple Watch budeme môcť volať alebo streamovať hudbu zo Spotify aj bez prítomnosti iPhonu.

V útrobách Apple Watch 3 sa nachádza vylepšený dvojjadrový procesor W2 s o 70 percent vyšším výpočtovým výkonom a s o 50 percent lepšou energetickou efektivitou, čo celkom logicky znamená viac šťavy. Vylepšenie ale neobišlo ani Wi-Fi konektivitu, ktorá by mala byť podľa dostupných informácií rýchlejšia až o 85 percent.

Dostupnosť: od 22. septembra

Cena: 369 a od 449 eur

4K Apple TV

iPhone 8, Apple Watch 3 a Apple TV so 4K aj HDR. Toto sú ďalšie novinky z dielne kalifornského giganta
Zdroj: Apple

Svetlo sveta uzrela aj vynovená krabička s názvom Apple TV. Novinka dostala 4K kapacity a za zmienku nepochybne stojí i Dolby Vision či také HDR (podpora pre HDR10), vďaka čomu uvidíme na obrazovke pestrejšie farby a bohatšie svetelné detaily. Apple navyše tvrdí, že ten, kto má zakúpené HD filmy, získa lepšiu verziu s podstatne jemnejšími detailami úplne zdarma. 

Dostupnosť: od 22. septembra

Domov
Zdieľať
Diskusia