Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. septembra 2017, 21:38
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Fotky z pádu Dvojičiek, ktoré si ešte nevidel. Ľudia vypadávajúci z budovy či detailné zábery explózie

ZAUJÍMAVOSTI TERORIZMUS
Uložiť Uložené

Čierna škrvna v histórii USA sa stala presne pred šestnástimi rokmi.

Od neodpustiteľných útokov, ktoré sa v Spojených štátoch amerických udiali 11. septembra 2001 už ubehlo presne šestnásť rokov. 19 členov islamistickej teroristickej skupiny Al-Káida vtedy zaútočilo na Svetové obchodné centrum WTC so zmocnenými lietadlami od United Airlines a American Airlines. Tretie lietadlo od American Airlines zaútočilo na Pentagon. V tento čierny deň zomrelo 2 996 ľudí a ďalších 6 000 bolo zranených. Škoda sa vyšplhala na 10 miliárd dolárov, budovy WTC spadli za 102 minút, ich pád a následný požiar následne spôsobil obrovské škody a pády ďalších budov obchodného centra.

Krutý čin narušenia vyspelej americkej kultúry zbytočným rozsievaním smrti z krutých náboženských ideológií by sa nikdy nemal prestať odsudzovať a k tomu, aby sme naň nezabudli, prispievajú neustále sa vynárajúce fotografie, ktoré dovtedy ľudia nevideli. Fotografi sa často až teraz rozhodli, že obrázok zverejnia na internete, a práve kolekcie takýchto neznámych obrázkov sa zjavili na sociálnej sieti imgur, aby nám pripomenuli to, na čo by sme nikdy nemali zabudnúť.

Это 16 лет с 11/9. Напомним, что эта трагедия. Кредиты на скуку и уважаемые авторы.

Na pripomenutie tragédie dokonca Marvel vydal špeciálny komix:

September 11th, Never Forget

Domov
Zdieľať
Diskusia