Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. septembra 2017, 12:04
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Xiaomi predviedlo svoju pýchu. Android smartfón Mi MIX 2 ponúka tenučké rámiky, keramiku aj moderný hardvér

TECH XIAOMI
Uložiť Uložené

Na toto sme čakali.

Ako čínsky gigant avizoval, tak sa dnes ráno aj stalo. Z generačného nástupcu za minuloročný sci-fi model Mi MIX sa konečne stala realita a tu je všetko, čo o tomto vizuálne nadčasovom smartfóne s operačným systémom Android momentálne vieme.

Najviditeľnejšie zmeny tentokrát nastali pri displeji a hneď pod ním, pretože zo spodného rámika ubudlo rovných 12 percent. To zároveň znamená, že si polepšil aj pomer medzi zobrazovacím panelom a prednou stranou tela, ktorý mal pri predchodcovi číslo 83,6 percenta. Uhlopriečka tu klesla zo 6,4-palcovej veľkosti na 5,99-palcovú, čiže čo-to zhodila i samotná konštrukcia ešte čerstvého mobilného zariadenia. 

Dizajn Xiaomi Mi MIX 2 zostal viac-menej zachovaný. Na prednej strane si akurát všimnete, že boky ochranného skla dostali mierne zaoblenie, aby tak výrobca mohol zabezpečiť o niečo lepšiu ergonómiu pri držaní a používaní. Boky lemuje rámik z kvalitného leteckého hliníku a opäť je k dispozícii verzia pozostávajúca z tvrdej keramiky, prostredníctvom čoho na zadnej strane nahradili sklo. 

Xiaomi predviedlo svoju pýchu. Android smartfón Mi MIX 2 ponúka tenučké rámiky, keramiku aj moderný hardvér
Zdroj: Xiaomi

High-end hardvér

Vnútro novinky tvoria iba samé dobrotky, čo znamená čipset Snapdragon 835, až 8 GB operačnú pamäť RAM a celkom slušný fotoaparát od Sony. Bavíme sa o snímači IMX386 s až 4-osou optickou stabilizáciou obrazu, ktorý je podľa ostrieľaného webu GSMarena identický so snímačom z pár mesiacov starého smartfónu Xiaomi Mi 6. Medzi technickými špecifikáciami však nechýba ani Full HD+ rozlíšenie, pomer strán 18:9 či taký Android 7 Nougat vrátane vlastnej nadstavby MIUI 9.

Odporúčané
Xiaomi predstavuje novú vlajkovú loď s optikou Leica. Xiaomi 14 prináša o 32 % lepší výkon a výrazne nižšiu spotrebu energie Xiaomi predstavuje novú vlajkovú loď s optikou Leica. Xiaomi 14 prináša o 32 % lepší výkon a výrazne nižšiu spotrebu energie 15. marca 2024, 12:00

Na napájanie hardvéru elektrickou energiou slúži prítomný 3 400 mAh akumulátor s asistenciou technológie rýchleho nabíjania pod označením Quick Charge 3.0. Veľkosť kapacity teda padla až o 1 000 mAh, bez čoho by čínsky výrobca na druhú stranu nemohol dosiahnuť citeľne menšie fyzické rozmery smartfónu. Veľkosť minuloročného prototypu bola totiž celkom slušná.

Xiaomi predviedlo svoju pýchu. Android smartfón Mi MIX 2 ponúka tenučké rámiky, keramiku aj moderný hardvér
Zdroj: Xiaomi

Na pultoch nájdeme ponuku viacerých rôznych verzií, ktoré sa medzi sebou odlišujú ako veľkosťou úložiska, tak aj veľkosťou operačnej pamäte. Za zhruba 700 eur dostaneme keramický Mi MIX 2, a to vrátane 8 GB RAMky či 128 GB priestoru pre dáta. Ak sa ale uskromníte, za verziu so 6 GB RAMkou a 64 GB úložiskom dáte niečo okolo 420 eur.

Dostupnosť je hlásená na koniec tohto mesiaca, pričom špeciálna edícia príde do obchodov v októbri.

Späť
Zdieľať
Diskusia