Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. septembra 2017, 11:38
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Z pláže na Bahamách sa kvôli hurikánu Irma stratila voda. Vzácny fenomén spôsobil, že ju vtiahol do seba

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Bahamy prišli o vodu zo svojich pláží na niekoľko hodín.

Bahamy zažili silu hurikánu Irma na vlastnej koži len pred pár hodinami a na sociálnych sieťach sa už objavujú fotografie a videá z toho, čo v oblasti napáchal. Z bahamského ostrova Long Island pochádza aj video zachytávajúce populárnu pláž, z ktorej sa stratila voda. Užívateľka Kaydi ho nakrútila krátko po tom, čo si všimla, že namiesto tyrkysovej vody sa pred ňou otvorilo prázdne oceánske dno a bez problémov sa po ňom mohla prechádzať. Narazila na obrovské množstvo mušlí, ale aj reťaze používané na zaisťovanie lodí pri pobreží.

Stratená voda má v súvislosti s hurikánom Irma našťastie jednoduché vysvetlenie a v priebehu 24 hodín jej bola pláž opäť plná. Meteorológovia vysvetľujú, že tlak v samotnom strede hurikánu je taký nízky, že v kombinácii s jeho intenzitou vyťahuje okolitú vodu práve do stredu. Voda je potom v oku hurikánu po určitú dobu zadržiavaná, ale následne sa pomaly vráti späť ku pobrežiu, takže meteorológovia museli ľudí varovať, aby sa nebáli blížiaceho sa tsunami. Vyschnuté pláže v mnohých prípadoch znamenajú práve príchod tsunami, a tak sa v podobnom prípade neodporúča pláž preskúmavať, ako to urobila Kaidy na videu, pretože človeku hrozí obrovské nebezpečenstvo.


Domov
Zdieľať
Diskusia