Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. septembra 2017, 10:44
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Chiron predviedol famózny šprint z 0 na 400 km/h len za 32,6 sekundy. Ako to však Bugatti natočilo?!

TECH BUGATTI SVETOVÉ REKORDY
Uložiť Uložené

V Bugatti začínajú pracovať na zdolávaní rekordu.

Ľudia zo zákulisia značky Bugatti už pri predstavení nástupcu Veyrona netajili svoje nemalé ambície opäť posunúť latku ďalej a stanoviť ďalší svetový rekord v rýchlosti. Nový Chiron tak prišiel na svet s výkonom až 1103 kW / 1500 koní, pod ktoré sa podpisuje obrovská 8-litrová W16-ka so štvoricou turbodúchadiel. Rýchlostné parametre hovoria pritom jasnou rečou - 1995-kilogramové Bugatti dokáže papierovo akcelerovať na stovku za menej ako 2,5 sekundy, na dvestovke je za menej ako 6,5 sekundy, no a cez tristovku sa prehupne len za necelých 13,6 sekundy! Ide tak o neskutočne fascinujúce čísla, ako sa však hovorí, papier znesie všetko a dôležitejšia je realita. Aj napriek tomu, že technici a ľudia blízki značke upriamujú pozornosť najmä na maximálnu rýchlosť, s ktorou chce Chiron vylepšiť doterajší rekord značky, najnovšie sa na modrej sociálnej sieti tejto automobilky objavili dve zaujímavé videá s inou podstatou. Pozrieť si totiž môžeme famóznu akceleráciu z pokoja, kde dokáže novučičké Bugatii zvládnuť akceleráciu z 0 - 300 km/h len za 13,1 sekundy.

 

Azda ešte zaujímavejšie je napokon druhé video, kde môžeme vidieť šprint z exteriéru, navyše v popise videá stojí, že Chiron dokázal zvládnuť akceleráciu z 0 - 400 km/h len za 32,6 sekundy. Úplný koniec síce na videu nevidieť, a ostatne i priložená časomiera nemusí byť relevantná (hŕstka značiek občas trošku klame), v tomto prípade asi nie je veľmi dôvod videá spochybňovať. Už čoskoro sa určite dočkáme plnohodnotných videí, kde sa bude Bugatti oficiálne pokúšať zdolať svoj vlastný svetový rekord, takže zavádzanie asi nie je v pláne. Paradoxom pritom je, že ešte viac ako samotné zrýchlenie začali ľudia riešiť to, akou technikou Bugatti druhé video zhotovilo. Otázka je pritom namieste, nakoľko tentokrát sa o filmovanie pochopiteľne nepostaralo dobré-známe a tradičné ML-ko či Cayenne. Žeby druhý Chiron alebo preslávená M5-ka

Domov
Zdieľať
Diskusia