Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. augusta 2017, 14:57
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Tajomný Jared Leto demonštruje poslušnosť replikanta typu Nexus 9 v krátkometrážnom prequelovom filme zo sveta Blade Runnera

FILMY A SERIÁLY BLADE RUNNER 2049
Uložiť Uložené

Prvý z troch plánovaných kraťasov, ktoré uvidíme ešte pred príchodom snímky Blade Runner 2049, predstavuje postavu menom Niander Wallace a nový typ replikantov.

Ako už mnohí z vás veľmi dobre vedia, príbeh očakávaného sci-fi Blade Runner 2049, ktoré do našich kín dorazí už o mesiac aj kúsok, sa po kultovej klasike z roku 1982 posunie dopredu o dlhých 30 rokov. Isté kľúčové udalosti z tohto obdobia sme vám už síce načrtli prostredníctvom obsiahlejšieho článku z nedávneho Comic-Conu, známy server Collider nás však z ničoho nič prekvapili exkluzívnym zverejnením zbrusu nového kraťasu, sústreďujúceho sa práve na určitú časť dlhoročnej príbehovej medzery. Rozšírenie bohatého sveta Blade Runnera tak dozaista ocenia najmä všetci fanúšikovia originálu aj blížiaceho sa pokračovania.

Prequelový kraťas nesie názov 2036: Nexus Dawn, jeho príbeh sa už podľa samotného názvu odohráva v roku 2036 a sústredí sa na postavu menom Niander Wallace (Jared Leto), ktorá po odkúpení pozostatkov spoločnosti Tyrell Corporation predstavila celkom nový typ zdokonalených, poslušných a kontrolovateľných replikantov s označením Nexus 9, čím sa zároveň pokúsila dopomôcť k zrušeniu zákazu ich výroby (replikanti sa nesmú vyrábať od roku 2023). Krátku snímku zrežíroval syn Ridleyho Scotta, Luke Scott (Morgan, Alien: Covenant - Prologue: Last Supper), no a ide o prvý z troch plánovaných kraťasov, ktorých sa dočkáme ešte pred príchodom mimoriadne lákavého sequelu Blade Runner 2049. Ďalšie dva vám teda predstavíme hneď, ako sa objavia.

Domov
Zdieľať
Diskusia