Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. augusta 2017, 20:13
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Reportérka BBC čelila psychopatickým vrahom v americkom väzení. Len 17-ročný Robert, ktorý vraždil už ako dieťa, jej prenikol do hlavy

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Dokumentárny film od BBC analyzuje psychopatov za mrežami.

Nový dokumentárny film britskej televízie BBC zaviedol Rebeccu Harrison so svojím tímom až do amerického väzenia. Dokument s názvom „What Makes a Psychopat“ sa zameral na väzňov odsúdených na desiatky rokov s cieľom zistiť, ako budú reagovať na svoje činy a či by sa skutočne dali označiť za psychopatov. Veľká časť väzňov v amerických väzniciach nikdy neprejde diagnostikou, a preto sa často dá len hádať, v akom mentálnom rozpoložení sa v skutočnosti nachádzajú a Rebecca si to vyskúšala na vlastnej koži. Čelila viacerým väzňom, medzi nimi Markovi Moyemu sediacemu za zneužívanie detí, vrahovi Ryanovi Klugovi a vrahovi Joshuovi Wrightovi, ktorý má na krku ešte aj znásilnenie. Niektorí z nich budú za mrežami sedieť 30 rokov, ďalší 60 rokov a nájdu sa aj zločinci s rozsudkami vo výške 100 rokov.

Najhorším zážitkom pre Rebeccu bolo stretnutie s väzňom s menom Robert, ktorý má stále iba 17 rokov, ale stihol už vraždiť. Pri rozhovore s ňou bez problémov priznal to, ako svoju obeť zavraždil údermi do zadnej strany krku, čo je podľa neho najzraniteľnejšie miesto na tele. Robert sa už pokúsil z väzenia ujsť, aj keď sa mu to nepodarilo, a svoju psychopatickú stránku odhalil, keď sa snažil Rebeccu prečítať. Chválil sa schopnosťou zistiť o ľuďoch všetko len z toho, že sa na nich pozerá, a pre Rebeccu to po chvíli prestala byť zábava, pretože Robert začal komentovať jej oblečenie, jej predpokladaný duševný stav a skutočne sa jej dostával pod kožu tak, ako to človek s temnou minulosťou dokáže. Nerobilo mu problém ani rozprávanie o svojich činoch, za ktoré skončil vo väzení, a napokon poprel, že by bol psychopatom a označil sa skôr za narcistického človeka. Aj vo veku 17 rokov si pri pohľade naňho uvedomovala, aký nebezpečný je pre túto spoločnosť a nebyť toho, že sa s ním rozpráva v relatívnom bezpečí za múrmi väznice, Robert by mohol situáciu rýchlo vziať do vlastných rúk. Dokument bude odvysielaný už dnes večer na stanici BBC 2.


Domov
Zdieľať
Diskusia