Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. augusta 2017, 17:05
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Cenovka iPhonu 8 je už viac-menej potvrdená. Nový iOS smartfón bude určený len pre tých najnáročnejších

TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Pripravte si obličku.

Po nedávnom odhalení 512 GB verzie iPhonu 8 prichádza rad aj na cenu, o ktorej sme však už čo-to počuli. Stalo sa tak ešte začiatkom roka, kedy web Fast Company vyrukoval so zaujímavou informáciou, že si Apple chce nechať za nadchádzajúcu generáciu celkom dobre zaplatiť. A niečo podobné v týchto dňoch píše aj renomovaný spravodajský web The New York Times.

Vďaka podpultovým informáciám od bližšie nešpecifikovaných, no vraj dobre oboznámených zdrojov tak môžeme už viac-menej bez obáv povedať, že cenovka najnovšieho počinu z dielne kalifornského výrobcu vystrelí až na približne 1 200 eur, za čo dostaneme verziu s 512 GB úložiskom.

NYT síce spomína 999 dolárov, ide však o cenu pre americký trh, kde sú okolnosti narozdiel od tých európskych mierne odlišné. Ak zmeníme menu na eurá a pripočítame k nej zhruba tých 20 percent, vie ešte celkom slušne porásť.

Tento rok až tri kúsky

Všetko nasvedčuje tomu, že Apple už onedlho (asi prvá polovica septembra) ukáže nie dva, ale až tri rôzne vybavené kúsky. Dva z nich majú podľa dostupných informácií predstavovať generačných nástupcov za minuloročný iPhone 7 a 7 Plus, pričom ten tretí prinesú na počesť osláv 10. výročia populárneho iOS smartfónu, takže bude viac ako určite niečím výnimočný. Na pulty teda dorazí model s názvom iPhone 7s, iPhone 7s Plus a tiež iPhone 8

Za tak vysokou cenovkou zrejme stojí moderné aj prémiové konštrukčné prevedenie vrátane špičkovej hi-tech výbavy, ktorá bezpochyby ponúkne bezdrôtové nabíjanie batérie, kapacity na konzumáciu alebo tvorbu obsahu pre virtuálnu či rozšírenú realitu a spoľahlivé overovanie používateľa prostredníctvom pokročilého skenovania jeho tváre. Rovnako ale treba spomenúť špičkový pomer medzi telom a zobrazovacím panelom, bez čoho by spoločnosť Apple stratila slušnú a v tejto dobe i nevyhnutnú konkurenčnú výhodu.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Displej preto po novom s celkom slušnou pravdepodobnosťou zaberie značnú časť prednej strany konštrukcie, a to povedie k výraznému zmenšeniu rámikov aj k zmene ikonického Home tlačidla do digitálnej podoby.

Domov
Zdieľať
Diskusia