Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. septembra 2017, 11:36
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Podarený low-end smartfón Huawei Y7 ponúka slušnú výbavu aj napriek nízkej cenovej kategórii

TECH HUAWEI
Uložiť Uložené

Veľa hudby za málo peňazí.

Ostrieľaný výrobca Huawei prináša na slovenský spotrebiteľský trh niečo, čím priláka pozornosť najmä tých, ktorí nechcú od smartfónu príliš veľa. Model Y7 tu totiž kombinuje displej s nízkym rozlíšením a menej výkonnejšie útroby, čo však ale hneď neznamená, že nový low-end smartfón za nič nestojí. Pochvalu si tu zaslúži ako veľká, až 4 000 mAh batéria, tak aj celkom schopná dvojica fotoaparátov s celkom slušnými technickými špecifikáciami alebo prémiovo vyzerajúce konštrukčné prevedenie.

Podarený low-end smartfón Huawei Y7 ponúka slušnú výbavu aj napriek nízkej cenovej kategórii
Zdroj: Huawei

Huawei Y7 skrýva všetok hardvér v poctivo spracovanom hliníkovom tele s oblými krivkami a po softvérovej stránke ho poháňa operačný systém Android 7.0 Nougat, ktorý dostal dodatočnú nadstavbu EMUI vo verzii 5.1. Uhlopriečka zobrazovacieho panelu dosahuje úroveň 5,5-palca a po technickej stránke je reč o IPS LCD kúsku v skromnom HD rozlíšení. Výkon dostal na starosti Snapdragon 435, tomu asistuje 2 GB operačná pamäť, pričom ukladanie dát umožňuje 16 GB interné úložisko. To je ale možné rozšíriť prostredníctvom microSD karty s kapacitou až do 256 GB. 

Odporúčané
TOP tech vychytávky od Huawei: tieto hodinky nemusíš nabiť 2 týždne a slúchadlá ti budú hrať až 31 hodín TOP tech vychytávky od Huawei: tieto hodinky nemusíš nabiť 2 týždne a slúchadlá ti budú hrať až 31 hodín 26. decembra 2023, 11:00

Hlavný fotoaparát Android smartfónu Y7 ponúka ideálne veľké 12 MPx rozlíšenie, clonové číslo f/2,2 a technológiu PDAF, čiže fázové ostrenie, aby tak dokázal zachytiť aj vzácnu momentku. Rozlíšenie predného dosahuje 8 MPx, k čomu pridali i nižšie clonové číslo, f/2,2.

Smartfón Huawei Y7 nájdeš v ponuke e-shopu nikita.sk

Podarený low-end smartfón Huawei Y7 ponúka slušnú výbavu aj napriek nízkej cenovej kategórii

Domov
Zdieľať
Diskusia