Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. augusta 2017, 14:52
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Štýlový crossover od BMW sa začína odhaľovať. Osloviť chce mladých, ponúkne im až 300 koní

TECH BMW
Uložiť Uložené

Rodina X-kových bavorákov sa opäť rozrastie.

BMW dobre vie, že receptom na úspech je v súčasnosti čo najväčšia paleta modelov SUV v portfóliu, preto nečudo, že už čoskoro spoznáme ďalší úplne nový prírastok. Áno, okrem vlajkovej X7-čky Mníchovčania pilne pracujú na výrobe crossovera X2. Respektíve, ten je už prakticky úplne hotový, čaká sa v zásade len na oficiálne odhalenie, ktoré sa udeje pravdepodobne na autosalóne vo Frankfurte. BMW nás však začalo napínať, keďže najnovšie nám servírujú vôbec prvé oficiálne fotografie novinky, ako je však zvykom, ide o stále vskutku dôkladne zakamuflovaný exemplár. To najdôležitejšie však vieme z fotografií vyčítať už teraz, a teda tvar karosérie ako takej už nie je tajomstvom. Ako sa predpokladalo, ide o štýlovejší a športovejší variant klasickej X1-ky, i keď z fotografií sa nevieme vyhnúť dojmu, že X2-ka vyzerá výrazne menšie ako spomínaná X1-ka.

Rovnako je zrejmé, že sériová podoba stratí na agresivite a atraktivite z pôvodného konceptu, pestrofarebná fólia však zdôrazňuje skutočnosť, že BMW sa bude novým crossoverom snažiť osloviť hlavne mladých zákazníkov. Veľký otáznik stále visí nad 3-dverovým variantom, o ktorom sa pôvodne šepkalo, keďže rad X2 chce ísť v šlapajach Range Roveru Evoque a konkurovať chce aj pripravovanej Q4-ke od Audi. Základom je platforma UKL1 z modelov X1 a Mini Countryman, čo inými slovami znamená, že defaultne pôjde o predný pohon, za príplatok ale nebude chýbať xDrive. Motorová paleta bude takmer totožná s X1-kou, pod kapotou tak nájdeme 1,5-litrový trojvalec a 2-litrový štvorvalec, a to ako benzínové, tak aj naftové. Bohužiaľ a zároveň aj pochopiteľne, so šesťvalcami sa nepočíta, keďže i vrcholný variant (pravdepodobne označený ako X2 M40i xDrive) bude poháňať "len" dvojliter, avšak s výkonom až 221 kW / 300 koní.

Späť
Zdieľať
Diskusia