Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. augusta 2017, 13:13
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Miroslav Šatan oznámil meno nového trénera slovenskej hokejovej reprezentácie. Je ním bývalý hráč NHL z Kanady

ŠPORT CRAIG RAMSAY HOKEJ NHL SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Novou nádejou slovenského hokeja má byť tréner spoza veľkej mláky.

Slovenský hokej prežíval od posledných majstrovstiev sveta viac než turbulentné obdobie a zaznamenal aj mnoho veľmi zásadných zmien v organizačnom tíme, ktoré by mali viesť k zlepšeniu. Neochota reprezentovať zo strany hráčov NHL a iných prestížnejších líg, následné chabé výkony a neuspokojivý konečný výsledok boli pripísané bývalému trénerovi Zdenovi Cígerovi a jeho kolegom. Ideálne nedopadla ani zmena šéfa SZĽH a ukázalo sa, že práve nefungujúce vzťahy vo vedení môžu priviesť reprezentáciu do záhuby. Našťastie sa ešte stále na Slovensku nájdu ľudia, ktorým na budúcnosti domáceho hokeja záleží a ako inak, lovili sme vo vodách zlatých chlapcov z roku 2002. Zásadný post generálneho menežéra obsadil Miroslav Šatan a všetko nasvedčuje tomu, že práve tento krok by mohol veľa zachrániť.

Legenda žijúca v zámorí prednedávnom oznámila, že prebiehajú rokovania so skúsenými trénermi spoza veľkej mláky a čoskoro bude oficiálne oznámené aj meno budúceho trénera. Dnes už vieme, že sa ním stáva kanaďan Craig Ramsay, keďže to Šatan oznámil v stredu na odovzdávaní cien Hokejista roka 2017. Ramsay pôsobil v NHL ako hráč aj tréner a podľa slov odborníkov by mohol byť veľkým prínosom, no jeho štýl je od toho klasického európskeho podstatne iný. Zväz podpísal s novým trénerom kontrakt na dva roky do MS 2019, ktoré sa uskutočnia na Slovensku a jeho prvý zápas so slovenskou reprezentáciou budeme môcť sledovať už 23. a 24. augusta, kedy je na programe dvojzápas s Českom v Třinci a Žiline.

Miroslav Šatan oznámil meno nového trénera slovenskej hokejovej reprezentácie. Je ním bývalý hráč NHL z Kanady
Zdroj: nhl.com
Domov
Zdieľať
Diskusia