Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. augusta 2017, 13:05
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Veterinár sa rozplakal, keď uvidel, v akom stave mu priniesli zachráneného psíka. Zúbožené zviera si prešlo peklom

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

William je už našťastie v dobrých rukách.

Zaobstaranie psa nie je výlučne zábavnou záležitosťou. O kúpeného či adoptovaného chlpáča sa treba zodpovedne starať, pretože ak sa na starostlivosť majiteľ po chvíli vykašle, stav psíka sa môže dostať až do takej hroznej situácie, v ktorej sa ocitol len dvojročný bulldog William. Malý William si ako bulldog vyžadoval špecifickú starostlivosť pozostávajúcu aj z pravidelných kúpeľov, aby zostala jeho citlivá pokožka v poriadku, avšak pôvodný majiteľ svojho psa dva roky zanedbával až tak otrasne, že William začal krvácať na viacerých miestach svojho tela v momente, kedy ho záchranári z útulku nakladali do auta. Neostrihané pazúriky mu do nôh svojou ostrosťou vytvárali diery a problémy sa objavili aj s očami po tom, čo dlhočízne mihalnice začali zasahovať až priamo do nich a spôsobovať podráždenie. Dvojročný William sa vďaka dobrým ľuďom dostal od svojho majiteľa preč a prechodný domov našiel v útulku, odkiaľ ho urýchlene doviezli na veterinárnu kliniku.

Jeho stav bol až taký otrasný, že pracovníci na klinike nedokázali pri pohľade na jeho zúbožené telíčko udržať slzy a rozplakali sa. Našťastie, precízna zdravotná starostlivosť spôsobila, že Williamova srsť pomaly začína opätovne narastať a veterinári pracujú aj na celkovom stave jeho pokožky, ktorú dávajú do pôvodného stavu. Williama ešte čaká operácia, ktorá mu pomôže s problémovými mihalnicami v očiach a v útulku predpokladajú, že už v priebehu ďalších šiestich mesiacov by si mohol nájsť nový domov. Noví majitelia sa budú musieť postarať o to, aby bulldog dostával starostlivosť, akú potrebuje, ale je priam zázrak, že ani po dvoch rokoch úbohej starostlivosti ešte William na ľudí nezanevrel.   


Domov
Zdieľať
Diskusia