Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. augusta 2017, 12:17
Čas čítania 0:00
Michaela Š.

Byť ženou je niekedy náročné. Ktoré rastliny ti pomôžu pri nepríjemných kŕčoch?

ŽENSKÉ ZDRAVIE
Uložiť Uložené

Levanduľa a medovka sú riešením.

Každý mesiac ten istý proces. Príde deň ako každý iný, ale ty máš už vopred stres, že to bude stále také zlé alebo ešte horšie ako minulý  mesiac. Pripravíš si tabletku, ktorú si vždy vezmeš ako prvú pomoc a v kútiku duše sa možno tešíš, ked’ budeš tehotná, že budeš mať na chvíľu pokoj. Je čas s tým skoncovať.

Byť ženou je niekedy náročné. Ktoré rastliny ti pomôžu pri nepríjemných kŕčoch?
Zdroj: Vnukko/pixabay.com

Tabletky ti pomôžu vyriešiť problém, ale ak ich užívaš pravidelne, nie je to dobré. Jednak, že ti môžu prestať zaberať, pretože už budeš voči nim imúnna, ale aj preto, že ti ničia ostatné orgány, a to hlavne pečeň. Nehovoriac o iných vedlajších účinkoch. Inak povedané, ak si ich vezmeš raz za čas, nič sa nemusí stať, ale pravidelne dávky nie sú riešením. Čo teda treba skúsiť?

Odpoved’ou je levanduľa. Kvalitný čaj a požívateľný olej, ktorý si nakvapkáš na brucho a dáš do čaju či vody. Nielenže sa ti pri bolestivej menštruácii uľaví, ale je výborný i na bolesti kĺbov, pri ekzémoch, akné, psoriáze, svrbení a na  popáleniny. Ak ťa štipne akýkoľvek hmyz, na ranku si hned’ potri dve kvapky oleja. Je takisto dobrý pri dezinfekcii, pretože likviduje baktérie. Môžeš si ho dať i do šatníka alebo aromalampy. Mole nebudú mať šancu. I v prípade, že mávaš problémy s tlakom, daj na našu radu. Dokonale ho harmonizuje.

Byť ženou je niekedy náročné. Ktoré rastliny ti pomôžu pri nepríjemných kŕčoch?
Zdroj: jill111/pixabay.com

Medovkový čaj alebo odvar je vynikajúcim doplnkom. Takisto upokojuje kŕče, ale aj celkovú nervozitu, ktorú je neraz cítiť v žalúdku. Prirodzene, žena má počas svojich dní sklony k hádavosti, na ktoré je medovka ako stvorená. Myseľ aj telo tíši a navádza k dobrej nálade a pokojnému spánku. Ľudia majúci problém s nervozitou či stresom by mali čaj pravidelne piť.

Byť ženou je niekedy náročné. Ktoré rastliny ti pomôžu pri nepríjemných kŕčoch?
Zdroj: congerdesign/pixabay.com

Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia