Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. augusta 2017, 12:22
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

V Poprade bolo objavené pole plné konope. Zelenú rastlinku si doteraz nikto nevšimol

ZAUJÍMAVOSTI MARIHUANA SLOVENSKO
Uložiť Uložené

O nečakanom náleze za popradskou autobusovou zastávkou nikto netušil.

Tak toto by sme na Slovensku rozhodne nečakali. V Poprade, rovno za zastávkou autubosov, sa tiahne značné konopné pole. Doteraz si ho zrejme nikto nevšimol a ľudia sú prekvapení. Nemá pritom ísť len o niekoľko rastliniek, konope rastie na niekoľkých hektároch, informoval portál tvnoviny.sk. Polícia už začala trestné stíhanie, no v najbližšich hodinách vysvitlo niekoľko podrobností. Rastina je technické konopesativa, z ktorého fajčenia maximálne bolí hlava.

Expert na liečbu drogovej závislosti so smiechom skonštatoval, že na bežné účinky marihuany by musel technického konope človek vyfajčiť aj za vagón. Účinnej látky je v rastline minimum a jej pestovanie štát reguluje. Rastlinu je možné zasadiť len za lekárskymi alebo výskumnými účelmi. Poľnohospodári potrebujú špeciálne povolenie. Po čase sa k parcele prihlásil majiteľ. Oznámil, že konope plánuje využiť v stavebníctve a vzal aj potrebné dokumenty. Aj napriek tomu je však poriadne zaujímavé, že si niekoľkohektárové pole s podozrivými rastlinami nikto nevšimol.

Sleduj viac v reportáži Jána Tribulu na tvnoviny.sk

V Poprade bolo objavené pole plné konope. Zelenú rastlinku si doteraz nikto nevšimol

Domov
Zdieľať
Diskusia