Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. augusta 2017, 20:31
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Šváby sú prakticky nezničiteľné živočíchy. Nočná mora mnohých z nás prežije obrovský tlak a prelezie milimetrovými otvormi

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

So švábmi sa neradno zahrávať.

Najrozšírenejším hmyzom v ľudských domácnostiach je mucha, ale kto okupuje druhé miesto v pomyselnom rebríčku? Ak si hneď pomyslel na šváby, potom si uhádol správne, pretože práve tieto hrôzostrašné živočíchy prebývajú v ľudských obydliach možno až priveľmi často. O šváboch sa toho na internete už popísalo mnoho, veď určite poznáš zaujímavý fakt, že šváby by mali prežiť aj výbuch atómovej bomby. Akútne atómové nebezpečenstvo nám síce v tejto chvíli nehrozí, ale šváby sú pre naše domácnosti aj tak hrozbou, pretože vynikajú aj v ďalších aspektoch. Šváby sú pekelne rýchle a prispôsobivé, na čo sa zameralo aj video National Geographic, v ktorom tieto živočíchy otestovali v rôznych extrémnych podmienkach. Živočíchy nemali problém prepchať sa aj štrbinou úzkou len 3 milimetre, čo je pri veľkosti ich tela neuveriteľný výkon, a problém im nerobil ani tlak o viac ako 900-krát vyšší v porovnaní s ich hmotnosťou.  

Domov
Zdieľať
Diskusia