Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. augusta 2017, 18:05
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Nesmrteľné G-čko v nepriestrelnej úprave, ktorá z neho robí luxusnú pevnosť na štyroch kolesách

TECH MERCEDES-BENZ
Uložiť Uložené

Osemvalcový model dostal rozsiahle bezpečnostné modifikácie.

Takmer 40-ročná generácia triedy G značky Mercedes-Benz nás už pravdepodobne po tých dlhých rokoch a všakovakých úpravách ničím neprekvapí. Nemecká spoločnosť Alpha Armouring sa však postarala o jednu zo svojich ďalších rozsiahlych modifikácií, čoho výsledkom je osemvalcový model G 63 AMG Alpha Phoenix, no a ten si pozornosť rozhodne zaslúži. Ani teraz tomu nie je inak a opäť je teda vo veci úprava s cieľom zaručiť posádke maximálne pohodlie a hlavne bezpečnosť. Narozdiel od predošlých počinov je ale karosérie predĺžená, a to tentokrát v oblasti medzi prednými a zadnými dverkami, kde sa nasťahoval dodatočný panel, čím sa rázvor vozidla natiahol o približne 30 centimetrov. Z tohto nárastu pochopiteľne profituje posádka vzadu, keďže tam ešte navyše došlo k posunutiu zadných sedadiel smerom dozadu. Zadnému salónu dominuje dvojica luxusných a vo viacerých smeroch polohovateľných kresiel, medzi ktorými nechýba nanovo vytvarovaný ovládací panel či chladnička.

Medzi vodičom a zadnou časťou je deliaca priečka, ktorá tvorí 34" širokouhlá obrazovka. Jej ovládanie prebieha vďaka diaľkovým ovládačom či dotykovým iPadom a viacerými produktmi z dieľne Apple. Samozrejme, nechýba televízia, rýchle internetové pripojenie a kvalitný audio systém. Salónik zároveň disponuje osobitnou klimatizáciou, respektíve nezávislým kúrením, ďalej pribudol systém umožňujúci komunikáciu VIP posádky s vodičom či okolím, keďže vozidlo je úplne zvukovo odizolované. Nie je totiž žiadnym tajomstvom, že toto G-čko prešlo kompletnou prestavbou a vo výsledku tak môžeme hovoriť o nepriestrelnom vozidle s balistickou úpravou minimálne na úrovni kategórie VR9. Extrémne hrubé, až štvorvrstvové sklá sú toho dôkazom, nehovoriac o karosérií a podvozku vystuženom oceľovými plechmi. Obdobne odolné sú aj runflatové pneumatiky s vystuženými bočnicami a v prípade úplnej straty tlaku schopnosťou naďalej absolvovať ďalšie kilometre. Exteriér je vybavený svetelnou a zvukovou signalizáciou, pričom na každej strane karosérie je vysokokvalitná kamera. Alpha Phoenix je tak doslova luxusná pevnosť na kolesách.

Domov
Zdieľať
Diskusia