Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
2. augusta 2017, 14:20
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Slovenský cider Jablčnô a čokoláda Lyra získali Oscara gastronómie. Lahodné produkty zo Slovenska dobývajú svet

GASTRO
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Great Taste Awards je prestížna súťaž a práve domáce produkty sa v nej skvelo umiestnili.

Fantastický úspech! Dva slovenské produkty sa umiestnili v mimoriadne prestížnej súťaži Great Taste Awards, ktorá sa tiež prezýva aj gastronomickým Oscarom. Ide konkrétne o oceňovanú čokoládu Lyra (ktorá sa neumiestnila prvý raz) a fantastický jablkový cider (štylizované sajder) Jablčnô. V oboch prípadoch ide o ambiciózne, no obdivuhodné a najmä chutné produkty. Obe značky získali v súťaži jednu hviezdičku. Do súťaže sa pritom zapojilo vyše desaťtisíc produktov a aj keď je najvyššie ocenenie tri hviedzičky, drvivá väčšina zapojených produktov nevyhrá nič. Produkty až tri mesiace hodnotí 500 porotocov. Čokoláda Lyra a sajder Jablčnô teda zaznamenali naozaj fantastický úspech, na ktoré môže byť Slovensko skutočne veľmi hrdé.


Domov
Zdieľať
Diskusia