Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. júla 2017, 13:55
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

August v kinách bude plný humoru, akcie, ale aj strašidelných momentov. Na akých 10 filmov sa oplatí zájsť do kina najviac?

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Máme pre vás výber desiatky očakávaných premiér. Na koľko z týchto filmov zájdete do kina?

Aj keď to tak v posledných dňoch nevyzeralo, leto je v plnom prúde. Niektorí si to možno všimli aspoň, keď sa pozreli von oknom, iní letom žijú a ani v tých kinách tak často nie sú. To ale nie je náš prípad, keďže kino je našim chrámom viery a je úplne jedno, aké je vonku počasie, že? A tak si aj tento mesiac predstavíme, aké premiéry nás čakajú v nasledujúcich týždňoch. Narozdiel od júla, v auguste si užijeme až 5 víkendov, a tak nás čaká o niečo viac snímok. Bohužiaľ, žiadne opice ani Nolan tento budúci mesiac neuvidíme.

 

Atomic Blonde – 3. 8.
Režisér David Leitch, ktorý momentálne už plne natáča dvojku Deadpoola, už o pár dní prinesie do kín ženskú verziu Johna Wicka na britskejší štýl. Samozrejme, všetko, v čom hrá James McAvoy má svojský britský štýl, no ak ste videli trailer, pochopíte. Keanu Reevesa vystriedala Charlize Theron, ktorá síce utŕži o čosi viac rán ako jej mužský náprotivok, vôbec pritom nebude vyzerať o nič menej cool. Theron sa bude biť, používať zbrane a cudzie jej nebude ani využívanie sexy žien v posteli. Atomic Blonde vyzerá veľmi dobre a my držíme filmu palce, aby si zarobilo na pokračovanie. Medzitým sa v Lionsgate už dosť hlasno hovorí o tom, ako sa z Johna Wicka spraví prepojený filmový svet a, áno, dúfa sa, že sa doň dostane aj Theron.

Annabelle: Creation – 10. 8.
Jednotka bola veľmi slabá, ale štúdio zrejme odmietlo natočiť ďalší hororový brak, a tak povolalo režiséra Lights Out, Davida F. Sandberga (ten má, mimochodom, natočiť aj Shazama pre Warner), ktorý si dal záležať. Všetky recenzie sa pritom zhodujú. Čaká nás skutočne napínavý a kvalitný hororový počin. Pôjde pritom o prequel jednotky. Ak si potrpíte na starostlivejšie natočené a napísané strašidelné filmy, nemáte prečo váhať.


 

Emoji Movie – 10. 8.
Videli ste trailer? Tak potom viete, čo máte čakať. Film výhradne pre tých najmenších, ktorí už aj tak vedia so smartfónmi pracovať lepšie, ako my dospelí so svojím pohlavným nástrojenstvom, skutočne neodporúčame vidieť artovým divákom. Dej hovorí o žijúcich emotikonoch a všelijakých nálepkách, ktoré žijú vo vnútri mobilu. Niečo sa však pokazí a pár smajlíkov sa vydá na veľké dobrodružstvo.

Hitman’s Bodyguard – 17. 8.
Veľmi nádejná buddy komédia s perfektným obsadením. Samuel L. Jackson a Ryan Reynolds si zahrajú ostrých chlapíkov, ktorým to ide so zbraňami ako málokomu na svete. Jeden je nájomný vrah (Sam. Jackson), druhý je bodyguard (Reynolds). Práve on musí nájomného vraha ochrániť pred celým svetom, a ta  sa začne nesmierne vtipná a akčná jazda. Nakoniec, pozrite si trailery.

Temná veža – 24. 8.
Nikolaj Arcel sa pokúsi behom 90 minút dokázať, že niekoľko rokov vyvíjaný film Temná veža podľa Kingovej knihy nebude sklamaním. Idris Elba ako pištoľník a Matthew McConaughey ako muž v čiernom vo svete, ktorý sa prelína s viacerými inými. Osud svetov tak leží v rukách posledného z Gunslingerov. Samotnému Kingovi sa snímka páči, no a my dúfame, že na tom budeme podobne, keďže nás čaká aj televízny seriál, v ktorom sa má objaviť aj samotný Elba.

American Made – 24. 8.
Režisér Doug Liman za posledný rok a pol prijal a zrušil toľko ponúk na režírovanie, že už poriadne ani nevieme, čo natáčať bude a čo nie. Vieme však naisto, že sa pustí do Edge of Tomorrow 2, pričom už prehlásil, že žiadneho tretieho dielu sa nedočkáme. American Made pritom rozpráva príbeh o prepravcovi drog, ktorý pracoval aj pre samotného Escobara, pričom sa zodpovedal aj DEA či CIA. Trailery vyzerali fajn a na Toma Cruisa sa vždy pozerá dobre, takže ak sa chcete ísť do kina zabaviť, zažiť nejakú tú akciu a oddýchnuť si, zrejme ste našli ideálny film.


Po strništi bos – 24. 8.

Výborná a úspešná česká dvojica Zdeňek a Jan Svěrák, otec a syn, vytvorili úchvatné umelecké dielo, ktorým odkrývajú nielen vlastné rodinné rozpoloženie počas druhej svetovej vojny, ale ukazujú aj celkové vnímanie spoločnosti počas tohto konfliktu.Súčasne prinášajú pohľad na štyri rôzne časové obdobia, pričom takýmto spôsobom dotvárajú úspešnú rodinnú ságu. Jednotlivými epizódami tejto českej tetralógie sú filmy: Po strništi bos, Obecná škola, Kolja a Vratné lahve. 

Odporúčané
Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac 28. februára 2024, 10:00

Zdeněk Svěrák nás opäť na chvíľu vezme na cestu časom. Presunieme sa znovu do krajiny detstva. Avšak, príbeh filmu zavedie divákov do ešte hlbšej a vzdialenejšej minulosti ako povojnová Obecná škola. Osemročný Edo, hlavná postava drámy, sa musel kvôli vojne presťahovať na vidiek. Hlavným dôvodom je rozhodnutie otca, ktorý odmietne príslušnosť okupantom Protektorátu Čechy a Morava. A tak sa dostane celá rodina z Prahy do malebného českého mestečka. Práve tu musí Edo uhájiť svoju pozíciu medzi rovesníkmi a novými kamarátmi, ktorí mu dajú prezývku Pražák a posmievajú sa mu kvôli jeho metskej nešikovnosti.


Tulip Fever - 31. 8. 
Dobovú romantiku natočil Justin Chadwick (The Other Boleyn), zatiaľ čo na scenári mu vypomohol Tom Stoppard (Anna Karenina, Shakespeare in Love). Celé je to založené na rovnomennom románe od Deborah Maggoach a defakto uvidíme jednoduchý príbeh nefungujúceho manželstva bez lásky, v ktorom si nežnejšia polovička začne aférku s mladým umelcom. Ten je zamilovaný až po uši a snaží sa hazardom vyhrať čo najviac peňazí, aby spolu mohli ujsť. Atraktívna je najmä herecká zložka, kedže okrem vyššie menovaných uvidíme aj hercov, Dane DeHaan, Zach Galifianakis, Jack O'Connell, Judi Dench, Holliday Grainger či Cara Delevingne.


T2: Judgment Day - 31. 8. 
Návrat filmu, ktorý sa častokrát označuje ako najlepšie akčné sci-fi všetkých čias, sa koná aj na Slovensku. Judgment Day si užijeme v 3D vo vysokej kvalite obrazu a zvuku na striebornom plátne a my nepoznáme dôvod, prečo by ste na toto nemali obetovať tých pár eur. Teda ak ste fanúšikmi žánru a podobných filmov. Ak ste náhodou „tédvojku“ ešte nevideli, je najvyšší čas to napraviť. Ak ste ju nevideli v kinách, máte možnosť zmeniť no, no a ak ste ju už v kinách videli, konečne si to môžete zopakovať. Treba snáď dodať niečo viac?

Odporúčané
Duna 2 či Vojna policajtov. Vo februári vyjde rekordne veľa skvelých kinonoviniek ako pred pandémiou covidu-19 Duna 2 či Vojna policajtov. Vo februári vyjde rekordne veľa skvelých kinonoviniek ako pred pandémiou covidu-19 31. januára 2024, 12:30


Logan Lucky - 31. 8.
Bratia Jimmy Logan (Channing Tatum) a Clyde Logan (Adam Driver) pripravujú komplikovanú lúpež počas legendárneho preteku Coca-Cola 600, ktorý sa koná na slávnej trati Charlotte Motor Speedway. Na pomoc im príde Joe Bang (Daniel Craig). O réžiu sa postará Steven Soderbergh (Traffic, Ocean's Eleven, The Knick). Scenár pripravila Rebecca Blunt. Vo filme si zahrajú aj Sebastian Stan (Captain America: Civil War, Ant-Man), Riley Keough (Mad Max), Katherine Waterston (Fantastic Beasts and Where to Find Them), Katie Holmes (Batman Begins) a Hillary Swank (Million Dollar Baby). Už podľa traileru by vám malo by jasné, že nás čaká netypická komediálna záležitosť s perfektnými hercami. Snáď to dopadne na výbornú.


Ktoré filmy vás teda v auguste v kinách neminú?

Domov
Zdieľať
Diskusia