Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. júla 2017, 23:42
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Miesto, kde sa pár centimetrov od teba prechádzajú obrovské tigre. Anglické safari najnovšie ponúka možnosť stráviť pri nich aj noc

ZAUJÍMAVOSTI TIGER
Uložiť Uložené

V anglickom grófstve Kent sa to hemží exotickými zvieratami.

Ak niekto spomenie safari, ľudia si zvyčajne predstavujú nekonečné údolia v ďalekej Afriky, po ktorých sa preháňajú slony, žirafy, ale aj levy či tigre. Dva obrovské parky však existujú aj v Anglicku, konkrétne v grófstve Kent, vzdialené len necelé dve hodiny od Londýna a návštevníkom ponúkajú šancu stretnúť sa so zvieratami, o ktorých by zrejme počuli len v dokumentárnych filmoch. Ešte v polovici 50. rokov minulého storočia sa aj na britských ostrovoch začali snahy o prácu s ohrozenými druhmi zvierat a nadácia Aspinall Foundation od roku 1958 vlastní park Howletts, ku ktorému neskôr pribudla aj rezervácia Port Lympne Reserve. Od bežnej britskej zoologickej záhrady však majú poriadne ďaleko, pretože o pohodlie a dokonalé podmienky na život majú v prvom rade postarané zvieratá a až v poslednom rade samotní návštevníci.

V oboch parkoch dohromady nájdu návštevníci viac ako 1100 zvierat a počet druhov presahujúci číslo 80, takže o rozmanitosť je tam postarané, avšak pre náročnejších návštevníkov má park Port Lympne pripravenú aj novú špecialitu v podobe takzvanej Tiger Lodge. Turisti si môžu zaplatiť 400 libier za noc strávenú v chate, v ktorej jedna zo stien pozostáva zo spevneného skla, za ktorým sa nachádzajú dva obrovské tigre a človek sa tak ku týmto úžasným zvieratám dostane na vzdialenosť niekoľko centimetrov bez toho, aby sa musel báť o svoj život. Obidva parky spolupracujú s rezerváciami v Kongu a Gabone, takže o slony, tigre, zebry, žirafy či dokonca gorily je postarané a za svoju existenciu už dokázali vypustiť späť do divočiny desiatky zo zvierat, ktoré na to v Anglicku pripravovali. Viac informácií o potenciálnej návšteve nájdeš na ich webovej stránke a ak by si chcel leto stráviť brigádovaním v úžasnom prostredí, potom im môžeš zanechať aj svoj životopis.



We hope you're having as much fun as this tigerific twosome! #PortLympne #Tigers #Weekend [ Megan Childs]

Příspěvek sdílený Port Lympne Reserve (@portlympnepark),


Are you still full from your #ChristmasDinner? #PortLympne #Tiger

Příspěvek sdílený Port Lympne Reserve (@portlympnepark),





Domov
Zdieľať
Diskusia