Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júla 2017, 14:02
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Slovenčina dokáže výborne rozosmiať. Za vydarené slovné hračky môžu kreatívna hlavička aj nekonečná studnica nápadov

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

AJ v slovenskom jazyku sa dajú vymyslieť úsmevné slovné hračky.

Najmä v angličtine dokážu ľudia vytvoriť vydarené a vtipné slovné hračky, ktoré v sebe skrývajú rôzne dvojzmysly a ešte sú aj na mimoriadne vysokej úrovni. Na druhej strane, neznamená to, že šikovných ľudí nemáme aj na Slovensku, o čom sa ľudí už niekoľko mesiacov snaží úspešne presvedčiť Mates na svojej facebookovej stránke Pun’s not dead. Už len samotný názov stránky je slovnou hračkou, a tak ti musí byť hneď jasné, čo je jej obsahom. Mates s pomocou kamarátov stránku založil len na začiatku tohto roka, ale vďaka svojim premysleným slovným hračkám sa rýchlo dostáva do povedomia širokej verejnosti.

Jeho korene by si mohol hľadať v známej skupine Dexempo Bezkomplex, kde dokonca pôsobí aj na administrátorskej pozícii, a o nápady rozhodne nie je núdza. Sám hovorí, že najlepšie nápady prichádzajú počas jeho všedných dní, keď by to človek možno ani nečakal. Nezáleží na tom, či práve sedí v MHD, alebo sa sústredí v práci, kedykoľvek mu niečo napadne a uvedomí si, že to dokáže pretvoriť do podoby slovnej hračky, hneď sa do toho púšťa. Netvrdí o sebe ani to, že by bol grafickým majstrom, a tak sú jeho výtvory po grafickej stránke často jednoduché, ale o to vtipnejšie, pretože svojim prístupom dokáže rozosmiať aj najväčšieho cynika. Rozhodne sa nezabudni zastaviť priamo na jeho facebookovej stránke, kde slovných hračiek nájdeš ešte oveľa viac.

Domov
Zdieľať
Diskusia