Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júla 2017, 14:25
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Audi vylaďuje dvojicu najostrejších športiakov. Špičkové TT RS a R8 môžu byť ešte atraktívnejšie

TECH AUDI
Uložiť Uložené

Nemecká prémiová automobilka predstavuje svoje nové výtvory s rukopisom Performance Parts.

Asi nikoho neprekvapí, keď napíšeme, že do veľkej miery ide o zmeny týkajúce sa výhradne vizuálnej stránky. To však neznamená, že je vo veci niečo nezaujímavé, práve naopak, veď posledné roky sme svedkami trendu, kedy individualizácia a patričná konfigurácia nových vozidiel zohráva dôležitú úlohu pri predaji. Audi si to dobre uvedomuje a tak tu máme úplne nové doplnky z dieľne Performance Parts, a to ako pre TT RS, tak aj superšport R8 vo verzii kupé (zatiaľ). Technické vylepšenia evidujeme v oboch prípadoch "len" na vylepšení podvozka a brzdového systému - súčasťou balíka bude ešte športovejší podvozok s novým nastavením tlmičov a stabilizátorov v dvoch úrovniach, napokon vylepšeniami prešli aj brzdové kotúče a strmene. Zvyšok noviniek sa zameriava na úpravu exteriérových a interiérových detailov.

Ako prvé je to už i tak dosť športový bodykit s ďalšími karbónovými nadstavcami, či už ide o predný splitter, bočné prahy a iné aerodynamické stabilizátory alebo upravené a značne rozmernejšie difúzory. O obutie sa nakoniec starajú špecifické 20" disky, TT-čko dostalo dokonca aj novú kapotu a výfukové potrubie v zlatistom odtieni. Žeby titán? Pravdepodobne nie. Kozmetické zmeny pochopiteľne nevynechávajú ani vnútrajšok, kde pribudli nové dekóry, prešívanie, červené prvky ale aj ochranné karbónové výstuže a podobne. Samozrejme, do veľkej miery je to otázka osobných preferencií a v neposlednom rade aj peňazí. To, čo totiž vidíte na fotografiách nižšie nie je určite lacný špás, no treba uznať, že Audi trefne vylaďuje svoje vrcholné modely.

Domov
Zdieľať
Diskusia