Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júla 2017, 19:57
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Od pondelka sa v Uruguaji stáva marihuana plne legálnou. Gram bude stáť len niečo vyše euro

ZAUJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložiť Uložené

Uruguaj bude úplne prvou krajinou na svete, ktorá plne zlegalizuje požívanie, výrobu i predaj marihuany.

Uruguaj sa najbližší pondelok, 17. júla, stane najprogresívnejším štátom na svete v oblasti marihuanovej politiky. Každý obyvateľ si bude môcť zakúpiť konope v miestnych lekárňach, a to v päťgramových baleniach, pričom gram bude stáť 1,3 amerického dolára, čiže asi 1,22 €. Štát si však dá dobrý pozor na to, odkiaľ bude marihuana pochádzať - predávané rastliny sa totiž budú pestovať len na štátom dohliadaných poliach. Rastlinu si však môžeš doma pestovať aj sám pre vlastné potreby a dokonca je možné plánt umiestniť aj na štátnu farmu, kde o rastlinu bude dobre postarané.

Od pondelka sa v Uruguaji stáva marihuana plne legálnou. Gram bude stáť len niečo vyše euro
Zdroj: pixabay.com

Každý kupec bude musieť byť registrovaný, týmto princípom sa má zamedziť predaju marihuany turistom alebo obmedziť ľuďom s trvalým bydliskom mimo Uruguaju. Ľudia s trvalým bydliskom v krajine budú mať množstvo marihuany, ktoré si budú môcť kúpiť, neobmedzené, kým ľudia s trvalým pobytom mimo krajiny si budú môcť zakúpiť len 40 gramov mesačne. Mnoho ľudí sa však proti systému búri, boja sa, že im registrácia naruší verejný profil, čo im môže sťažiť napríklad proces uchádzania sa o zamestnanie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia