Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júla 2017, 12:25
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Slovensko sa chystá upraviť tresty za užívanie drog. Za jedného jointa už nebude užívateľovi hroziť väzenie

ZAUJÍMAVOSTI MARIHUANA SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Naša krajina už dlhé roky bojuje v porovnaní s ostatnými štátmi s prísnymi trestami za držanie už minimálneho množstva drog, čo sa teraz vláda chystá zmeniť.

V porovnaní s ostatnými štátmi Európy aj sveta sme na tom v otázke trestov za držanie drog dosť biedne. Už za minimálne množstvo omamnej látky hrozí obyvateľovi Slovenska väzenie na nie úplne najkratšiu dobu. Za posledných pár rokov sa už síce tejto problematike venovalo viacero hnutí aj strán, no vždy to ostalo len pri sľuboch, prípadne nedostatočnej podpore na správnych miestach. Predsa len, ide o kontroverznejšiu tému a málokto dokáže zaujať jednoznačné stanovisko. Teraz však Ministerstvo spravodlivosti opäť venuje trestom za drogy priestor a chystá sa ich zmierniť tak, aby ste napríklad za jedného jointa nemuseli stratiť niekoľko rokov života. Skôr sa budú hľadať iné alternatívy, ako sa k ľuďom držiacim malé množstvo postaviť.

Pre mnohých kontroverzná záležitosť by mohla dostať rozuzlenie už v horizonte niekoľkých týždňov, no zástancovia tejto myšlienky zároveň pre tvnoviny.sk prezradili, že stopercentne vylučujú dekriminalizáciu marihuany. Tresty sa pochopiteľne budú odvíjať od množstva a typu nájdenej omamnej látky, no už nižšia "štartovacia" hranica by mohla mať výrazný efekt. 

Slovensko sa chystá upraviť tresty za užívanie drog. Za jedného jointa už nebude užívateľovi hroziť väzenie
Zdroj: Hip Hop Žije Festival FB
Domov
Zdieľať
Diskusia