Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júla 2017, 13:02
Čas čítania 0:00
Adam Smeták

Neďaleko slovenských hraníc bola objavená ropa za 135 miliónov eur. Ťažba začne v priebehu niekoľkých rokov

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Ťažobná spoločnosť MND na južnej Morave objavila ložisko so zásobami ropy a zemného plynu.

Podľa informácií českých Hospodárskych novín dnes objavila ťažobná spoločnosť MND na južnej Morave ložisko so zásobami ropy a zemného plynu, ktorých hodnota sa odhaduje na 135 miliónov eur. Moravské naftové bane tak v priebehu nasledujúcich niekoľko rokov budú musieť vykúpiť pozemky a zariadiť všetky potrebné povolenia. Samotná ťažba tak s najväčšou pravdepodobnosťou odštartuje v nie až tak vzdialenej budúcnosti.


Podľa člena predstavenstva MND sa v nájdenom ložisku, ktoré sa nachádza medzi Kyjovom a Brnom, nachádza sto miliónov kubíkov plynu a viac než tri milióny barelov ropy. Zaujímavosťou je, že prírodné bohatstvo bolo objavené v nezvyčajnom type horniny. Moravské naftové doly vlani na českom území vyťažili až 127 000 metrov kubických ropy a vzhľadom k momentálnemu nálezu sa ťažba tak skoro nezastaví.

Neďaleko slovenských hraníc bola objavená ropa za 135 miliónov eur. Ťažba začne v priebehu niekoľkých rokov
Domov
Zdieľať
Diskusia