Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júna 2017, 13:16
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Orange sa pridáva k Telekomu a O2. Jeho zákazníci budú v Európskej únii komunikovať, akoby boli na Slovensku

TECH EURÓPSKA ÚNIA ORANGE
Uložiť Uložené

Veci sa hýbu tým správnym smerom.

Tie najväčšie bariéry spoločného telekomunikačného trhu krajín z Európskej únie by mali byť už od zajtra, kedy začne platiť nová európska regulácia, minulosťou. Najväčší slovenský mobilný operátor preto v uplynulých dňoch vyrukoval s netrpezlivo očakávanou informáciou, podľa ktorej jeho zákazníci dostanú na území starého kontinentu (krajiny EÚ + Nórsko, Lichtenštajnsko a Island) príležitosť volať, posielať správy, ale aj čerpať dáta z predplateného balíčka, akoby boli doma, píše web AndroidPortal.

Orange sa tak od 15.6. 2017 pridáva k ďalším dvom našim operátorom, k Telekomu a O2, ktorí tiež nedávno oznámili, že rušia predražené roamingové poplatky za využívanie ich služieb v zahraničí. Týka sa to ako paušálov, tak aj SIM kariet fungujúcich prostredníctvom dobíjania kreditu vrátane FunFónu. Avizované zmeny nastanú automaticky.

Pokiaľ niekto, kto sa momentálne nachádza za hranicami, minie celý dátový balíček, môže si kúpiť ďalší, pričom zaň zaplatí tak isto, ako keby sa práve nachádza na Slovensku. Po minutí voľných minút alebo SMSiek zaplatíme 10 centov za jednu minútu odchádzajúceho hovoru a 6 centov za jednu krátku textovú správu. A aby toho nebolo málo, mobilný operátor Orange prináša i vynovenú ponuku paušálov Go, ktoré nazval Go Europe. 

Odporúčané
Sviatky podľa slovenských influencerov: Od hygge cez zoznamy až po originálne darčeky Sviatky podľa slovenských influencerov: Od hygge cez zoznamy až po originálne darčeky 6. decembra 2023, 15:30

"Zákazníkom, ktorí už paušály Go majú predplatené, budú automaticky zmenené na paušály Go Europe, pričom pôvodne predplatený objem dát im zostane zachovaný."

Zmeny ale nastali aj medzi doplnkovými roamingovými službami. Zákazníci tak budú môcť v roamingu komunikovať s vylepšenými cestovateľskými balíčkami dokonca ešte výhodnejšie. 

"Zákazníci sa môžu sami rozhodnúť, či budú v roamingu komunikovať za regulované ceny platné v EÚ alebo si zvolia niektorý z cestovateľských balíkov, ktorý im komunikáciu v zahraničí môže ešte viac zvýhodniť."

Našu ponuku cestovateľských balíkov sme vylepšili tak, aby naši zákazníci mohli aj naďalej zo zahraničia komunikovať za zvýhodnené ceny. Sú výhodnou alternatívou predovšetkým pre majiteľov nižších a stredných paušálov, ktorí majú predplatený určitý počet minút, SMS či dát. Zákazníkom s neobmedzenými paušálmi sa oplatia, ak cestujú do krajín, na ktoré sa nevzťahuje nová regulácia,“ prezradila riaditeľka komerčného úseku, Zuzana Nemečková.

Domov
Zdieľať
Diskusia