Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júna 2017, 21:03
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Ako sa tvoje mesto menilo postupom času? Vďaka najnovšej službe odhalíš pôsobenie klimatických zmien i vývoj tvojho okolia

ZAUJÍMAVOSTI GOOGLE
Uložiť Uložené

Svet sa vyvíja naozaj veľmi rýchlo.

Zaujímavý projekt Google Timelapse sa na internete vyskytuje už od roku 2013, no len v posledných dňoch sa dorútila obrovská aktualizácia. Dovtedy si sa mohol nechať uniesť časomernými zábermi zo satelitov zobrazujúcimi, ako sa vybratá oblasť menila, teraz je však dostupný celý svet, a to v období od roku 1984 až po súčasnosť. Google tiež konštatuje, že staré a nekvalitné fotografie vymenil za ostrejšie a s jasnejším obrazom. Na výpomoc si tiež internetový gigant zobral dvojicu nových satelitov Landsat 8 a Sentinel-2, vďaka ktorým má Google o niekoľko miliónov gigabajtov dát navyše. Na Google Timelapse si tak môžeš pozrieť, ako sa vyvíjala akákoľvek čas sveta či napríklad aj miesto, kde žiješ. Google si však vyhradil špeciálny priestor aj pre miesta najväčšmi ovplyvňované klimatickými zmenami, ako napríklad kriticky ohrozené ľadovce, aby si si mohol pozrieť dopad ľudstva aj na tieto oblasti.

Bratislava

Dubaj

Vysychanie Aralského jazera

Domov
Zdieľať
Diskusia