Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júna 2017, 10:30
Čas čítania 0:00
johnnybravo

Maketa AK-47 cez plece a bežať! Deň detí v Severnej Kórei už tých najmenších pripravuje na vojnu s Amerikou

ZAUJÍMAVOSTI SEVERNÁ KÓREA
Uložiť Uložené

Severokórejské deti urobia čokoľvek, aby ochránili svojho vodcu.

Severná Kórea síce Medzinárodný deň detí oslavuje 1. júna ako väčšina krajín po svete, avšak 6. júna je v tejto ázijskej krajine veľký sviatok spojený s oslavou výročia založenia Kórejskej detskej únie. Veľký štátny sviatok sa tam nezaobíde bez viacerých podujatí a najmä školy hýria aktivitou, pretože pre deti pripravujú veľkolepé branné cvičenia a prehliadky, na ktorých môžu deti ukázať svojim rodičom a známym, že sú pripravené na všetko, čo by mohlo prísť v budúcnosti. Severná Kórea veľmi nervózne vníma hrozbu invázie zo strany Spojených štátov amerických, a tak sú deti už odmalička pripravované na službu svojej vlasti v armáde.

Na tento špeciálny deň detí preto od školy vyfasujú makety útočnej pušky AK-47 či granátov a snažia sa prebehnúť cez prekážkovú dráhu čo najrýchlejšie. Musia sa popasovať aj s plazením či preskakovaním cez prekážky a ak sa ich reportér či reportérka opýta, či ich takéto aktivity bavia, hneď odpovedajú, že urobia čokoľvek, aby ochránili svojho vodcu Kim Čong-una a porazili akéhokoľvek nepriateľa. Severokórejské aktivity na deň detí sa teda od tých európskych o dosť výrazne líšia, ale určite to nie je jediná krajina na svete, ktorá do svojich najmladších obyvateľov aktívne vštepuje vojenskú propagandu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia