Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júna 2017, 19:38
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

Dátové balíčky aj za hranicami Slovenska. Telekom a O2 rúcajú bariéry európskeho telekomunikačného trhu

TECH EURÓPSKA ÚNIA O2
Uložiť Uložené

Okamih, na ktorý čakáme celú večnosť.

Jedným zo základných pilierov, na ktorých Európska únia stojí, je aj spoločný telekomunikačný trh, preto všetci netrpezlivo čakali na chvíľu, kedy sa sľuby stanú realitou a my tak budeme môcť telefonovať alebo surfovať cez mobilné dáta za domáce ceny aj za hranicami Slovenska. A keďže ten nastane už o pár dní, dvaja slovenskí operátori tento týždeň prispôsobili svoje súčasné služby podmienkam, aké vyplývajú z čerstvej regulácie pre všetky členské štáty únie.

„Počnúc 13. júnom prinášame vylepšenú ponuku našich paušálov, ktorá zohľadňuje novú reguláciu Európskej únie. Zákazníkom chceme priniesť skutočný benefit zo zrušenia roamingových poplatkov, preto budú môcť volať, SMSkovať a využívať svoj dátový balík v celej EÚ ako doma,“ prezradil marketingový riaditeľ operátora O2, Igor Tóth.

Telekom a aj O2 umožnia od budúceho týždňa zákazníkom v zahraničí telefonovať, posielať správy či čerpať dáta z balíčkov, akoby boli doma na Slovensku. Ak ak sa im náhodou jeden minie, môžu si tam kúpiť druhý, pričom nezaplatia žiadne dodatočné poplatky za využívanie roamingových služieb, píše web AndroidPortal. Zmeny sa vzťahujú ako na paušály, tak aj klasické SIM karty fungujúce prostredníctvom dobíjania kreditu, kde platia presne tie isté ceny.

Domov
Zdieľať
Diskusia