Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júna 2017, 22:40
Čas čítania 0:00
Marek R.

Real Madrid prepisuje futbalovú históriu a v perfektnom finále poráža Juventus Turín

ŠPORT LIGA MAJSTROV REAL MADRID
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Dočkali sme sa zaujímavého finále.

Tradičný vrchol sezóny bol konečne tu. Postupne sme spoznali majstrov najlepších líg na svete a už sme tak čakali len na jedno jediné meno - pre najlepší tím Európy, teda víťaza Ligy majstrov. A lepšie finále sme si hádam ani nemohli želať. V Cardiffe na seba totiž narazili dva momentálne najlepšie tímy na svete, čo dokázali pri ceste do samotného finále. Obhajca trofeje Real Madrid sa mohol stať prvým tímom, ktorý v novodobej histórii Ligy majstrov obháji titul, na strane druhej stála stará dáma z Juventusu na čele s Buffonom, ktorý síce má na svojom konte titul majstra sveta, no ušatá trofej pre víťaza Ligy majstrov mu stále chýba. 

Juventus Turín je absolútnym kráľom Apeninského polostrova, šesťkrát za sebou vyhrali titul a len ťažko by doma hľadali konkurenciu. Navyše vyhrali aj Taliansky pohár a narozdiel od svojho súpera mohli dnes pomýšľať na zisk treble - teda zisk troch najcennejších klubových trofejí v jednej sezóne. Sťažovať sa nemôže ani ich súper, ligový pohár síce neovládli, no konečne sa im podarilo vyhrať ligový titul a zisk v Lige majstrov by bol čerešničkou na torte.

Prvé minúty zápasu sa Juventus ukázal ako aktívnejší celok. Výborne napádali, chodili tvrdo do súbojov a aj vpredu sa vedeli dostať ku streleckým pokusom. Postupne preverili Navasa Higuain a Pjanic a hlavne druhý menovaný to trafil výborne, kostarický brankár však predviedol svoje reflexy. Vo finále sa od úvodu bojovalo o každý centimeter a dalo sa čakať, že budeme svedkami niekoľkých žltých kariet. To sa začalo potvrdzovať už od úvodných minút a v 12. minúte si prvý trest zaslúžil Dybala za držanie. Hoci doterajší priebeh zápasu patril mierne Juventusu, Real Madrid opäť potvrdil, aký smrteľný je v útoku. Ronaldo si vymenil loptu s Carvajalom, ocitol sa v dobrej pozícii, z prvej to napálil a aj vďaka teču Bonucciho skončila jeho strela za Buffonom. Juventus to však nezlomilo, okamžite sa vybrali za vyrovnávajúcim gólom a stačilo im k tomu len sedem minút. Ak ste zápas sledovali, tak viete, akú nádheru sme zažili, ak ste zápas nevideli, gól vám radšej ani nebudem opisovať a vychutnajte si ho sami vo videu nižšie.

Dajte mu trochu priestoru a okamžite ste potrestaní

Galactik Football v reálnom svete

Ramos dostáva žltú kartu

Prvý polčas ponúkol výborné futbalové divadlo, pravdepodobne sa očakávala v jeho priebehu bezgólová remíza, no oba tímy pristúpili k zápasu úplne opačne a divák bol nadšený. Žltú kartu sme videli aj na opačnej strane, a to vďaka Ramosovi, ktorý si riadne znepríjemnil ako stopér zvyšok zápasu. Prvých 45 minút už ďalší gól neprinieslo, no aj tak sme dostali viac, ako sme čakali a už sme sa nemohli dočkať bitky v druhom polčase.

V druhom polčase sme prvú príležitosť videli v 54. minúte, keď sa dokázal uvoľniť Luka Modric, vystrelil ľavačkou, no Buffon nemal s jeho pokusom problém. Real Madrid bol v úvode aktívnejším tímom, zvolil podobnú taktiku ako jeho súper v polčase prvom. Na strane starej dámy bolo zrazu mnoho nepresností, Real Madrid kontroloval priebeh a tempo hry a keď aj prišli o loptu, ich súper si ju užil len pár sekúnd. Takýto tlak nemohol skončiť inak ako gólom a aj sa tak stalo. Casemiro sa zo slušnej vzdialenosti oprel do odkopnutej lopty, jeho strela trafila pätu Khediru a zakrútila sa úplne presne k pravej tyčke, vďaka čomu bol Buffon bez šance. Juventus bol v druhom polčase aj naďalej tragický a tento ich prístup ich stál víťazstvo. Prešli totiž len tri minúty, Modric našiel presnou prihrávkou Ronalda a náskok Realu Madrid bol už dvojgólový.

Casemiro posiela svoj tím opäť do vedenia

Kombinácii Modric/Ronaldo sa nedá nič vytknúť

Juventus sa už z tejto situácie nedokázal spamätať a žlté karty na ich konte postupne pribúdali (nakoniec aj červená pre Cuadrada), čo sa im vlastne ani nečudujeme, keďže frustrácia bola na mieste. Na druhej strane však treba vyzdvihnúť Real Madrid, ktorý zvíťazil absolútne zaslúžene a hlavne za výkon v druhom polčase klobúk dole. Takto ukážkovo totiž úplne vyradiť z hry momentálne druhý najlepší tím na svete je takmer nemožnou záležitosťou, ale bielemu baletu sa to podarilo. Finále v Cardiffe tak vyhrávajú 4:1 a prepisujú históriu Ligy majstrov. Gratulujeme!

Zbytočný Ramosov moment vo výbornom finále

Asensio uzatvára skóre zápasu

Domov
Zdieľať
Diskusia