Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júna 2017, 16:57
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Najprogresívnejšie modely tenisiek od adidasu sú vyrobené z oceánskeho odpadu a prispievajú k ekologickému zlepšeniu

MÓDA ADIDAS
Uložiť Uložené

Plastový odpad ohrozuje oceány najviac zo všetkých a adidas vie, ako s ním bojovať.

Zatiaľ, čo posledná kolekcia tenisiek adidas x Parley bola inšpirovaná modrou farbou oceánov, nová farebná kombinácia modelov UltraBOOST Parley, UltraBOOST X Parley a UltraBOOST Uncaged Parley symbolizuje blednutie koralových útesov, ktoré sú ohrozené znečistením oceánov. Na výrobu jedného páru tenisiek sa využije približne 11 použitých plastových fliaš. Šnúrky, výstuha päty a vložka pod pätou sú vyrobené taktiež z recyklovateľných PET materiálov. Výkonnosť a pohodlnosť zostáva neoddeliteľnou súčasťou dizajnu modelov, kolekcia adidas Parley tak spája vynikajúcu funkčnosť a štýl s cieľom - zvyšovať povedomie o znečistení morí.

adidas s novou kolekciou tenisiek spúšťa aj celosvetovú iniciatívu -  adidas x Parley Beh za oceány, ktorý využíva silu športu, aby upozornil na stav oceánov a inšpiroval ľudí k zmene. Projekt sa uskutoční počas Svetového týždňa oceánov (5. – 11- júna) a jeho cieľom je inšpirovať bežcov, aby sa zapojili do série fyzických, digitálnych a audio behov, čím pomôžu šíriť povedomie o znečistení našich  oceánov. Bežci sa môžu zapojiť cez bežeckú aplikáciu Runtastic.

Najprogresívnejšie modely tenisiek od adidasu sú vyrobené z oceánskeho odpadu a prispievajú k ekologickému zlepšeniu
Zdroj: adidas

Štartovať sa bude prvým behom, 8.júna v USA, ktorého sa zúčastnia celé komunity bežcov, ambasádorov za zdravie oceánov, enviromentalistov, umelcov či influencerov. Viac ako 500 bežcov ovládnu ulice New Yorku počas 5km behu a rozžiaria mesto modrým svetlom, ktoré reprezentuje záchranu oceánov.

Odporúčané
Retro tenisky Adidas zažívajú zlaté časy. Toto je TOP 10 aktuálne najviac trendy modelov, ktoré kúpiš aj za 80 eur Retro tenisky Adidas zažívajú zlaté časy. Toto je TOP 10 aktuálne najviac trendy modelov, ktoré kúpiš aj za 80 eur 29. marca 2024, 15:30

Každý, kto sa zapojí medzi 5. a 11. júnom do adidas x Parley Beh za oceány cez aplikáciu Runtastic,  vyjadrí podporu  našim znečisteným oceánom. Počas tohto týždňa sa virtuálne spoja bežci  z celého sveta, aby odbehnutými kilometrami ukázali, že im záleží na zdraví oceánov. Počas behu môžu zároveň počúvať Story Run, kde sa dozvedia viac o citlivom ekosystéme v oceánoch, o stratégii Parley AIR a dokonca o tom, ako sa všetci môžu stať súčasťou riešenia tohto globálneho problému.

Najprogresívnejšie modely tenisiek od adidasu sú vyrobené z oceánskeho odpadu a prispievajú k ekologickému zlepšeniu
Zdroj: adidas

Eric Liedtke, člen správnej rady spoločnosti adidas hovorí: ,,Plastový odpad ohrozuje oceány najviac zo všetkých. Už pred dvoma rokmi sme sa rozhodli s týmto problémom aktívne bojovať a preto sme sa spojili s Parley for the Oceans.  Za tie roky sa nám podarilo uskutočniť prvé kroky k minimalizácii plastov v našej výrobe a tento rok vyrobíme minimálne 1 milión párov tenisiek z materiálu Parley Ocean Plastic™. Celosvetová iniciatíva adidas x Parley Beh za oceány prostredníctvom sily športu a digitálneho sveta inšpiruje bežcov k zmene smerujúcej k záchrane oceánov od plastového odpadu. Vytvorili sme platformu, ktorá umožňuje sa zapojiť komukoľvek z celého sveta a behom pomôcť minimalizovať plastový odpad v oceánoch.”

Ak chcete zistiť viac ako sa zapojiť a premieňať hrozbu na materiál, zaregistrujte sa na adidas.com/runfortheoceans. Sledujte diskusiu na @adidasrunning​ Instagrame, Twitteri a na Facebooku cez #adidasParley​ a #RunForTheOceans.

 

Najprogresívnejšie modely tenisiek od adidasu sú vyrobené z oceánskeho odpadu a prispievajú k ekologickému zlepšeniu
Zdroj: adidas

Domov
Zdieľať
Diskusia